Image on a mirror
Image default
Dienstverlening

3 tips voor het aanleggen van elektra waar je waarschijnlijk nog niet van hebt gehoord

Nu iedereen steeds meer gebruik maakt van elektriciteit komt het ook vaker voor dat mensen zelf werkzaamheden aan elektra gaan uitvoeren. Hierbij is het wel van belang dat mensen over de juiste kennis beschikken, zo worden de kansen op ongelukken verkleind. Waar je op zou moeten letten bij het aanleggen van elektra staat hieronder.

Tip 1: Veiligheid op nummer 1

Het is vanzelfsprekend dat je eigen veiligheid op nummer 1 staat, maar ook de veiligheid van anderen staat op nummer 1. Werk altijd met de juiste gereedschap, denk hierbij aan keurmerken en geïsoleerd materiaal. Ook wordt er bij werkzaamheden vaak alleen maar de groep uit gezet maar weer voor alle veiligheid is het aan te raden om de hoofdschakelaar uit te zetten. Let er ook goed op dat alle draden niet beschadigd zijn en bekneld raken tijdens werkzaamheden.

Tip 2: Begin met een goed structureel plan

Door een goed structureel plan te maken en je er aan te houden zal je een stuk minder fouten maken. Dit komt omdat al je stappen al opgeschreven zijn in de goede volgorde, je weet dus wat je te doen staat. Als je tegen problemen aanloopt zal je ook een stuk minder stress ervaren omdat je veel tijd hebt om dit op te lossen. Ook een plan maken in vorm van een plattegrond is erg belangrijk. In dit plattegrond komt het hele elektra netwerk te staan, stopcontacten, kabels, leidingen en meer. De kans dat je nu nog op de verkeerde plek met een boormachine te werk gaat is nu erg klein.

Tip 3: Gebruik de juiste materialen

Kortsluitingen en stroomstoringen ontstaan vaak door kabels dat versleten in, dit kan komen doordat het niet goed is aangelegd, er schade is ontstaan of door ouderdom. Goed geïsoleerd materiaal kan helpen om je elektra langer mee te laten gaan.