Image on a mirror
Image default
Winkelen

Carboxytherapie: een revitaliserende behandeling

Ben je op zoek naar een nieuwe en effectieve manier om je huid te laten stralen? Zoek niet verder! In dit artikel gaan we het hebben over carboxytherapie, een innovatieve behandeling van Dreamskin huidkliniek die de huid kan revitaliseren en verjongen. We zullen je laten zien wat carboxytherapie precies inhoudt, hoe het werkt en wat de voordelen zijn. Heb je er nog nooit over gehoord en lijkt het je wel interessant? Blijf dan lezen!

Wat is carboxytherapie?

Carboxytherapie is een niet-invasieve cosmetische procedure die gebruikmaakt van koolstofdioxidegas (CO2) om de huid te behandelen. Het proces is eenvoudig maar effectief: geconcentreerde CO2 wordt in de huid geïnjecteerd, waardoor de bloedtoevoer naar het behandelde gebied wordt verhoogd. Deze verhoogde bloedtoevoer stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, twee essentiële componenten voor een gezonde en jeugdige huid. Bovendien helpt het ook bij het afbreken van vetcellen, waardoor het een populaire keuze is voor lichaamscontouring.

Hoe werkt carboxytherapie?

Tijdens een carboxytherapie sessie wordt een fijne naald gebruikt om het CO2-gas rechtstreeks in de huid te injecteren. Het gas verspreidt zich snel door het behandelde gebied en stimuleert de bloedvaten om zich te verwijden. Dit zorgt voor een verhoogde toevoer van zuurstof- en voedingsstoffen naar de huidcellen, waardoor ze sneller kunnen regenereren en repareren. Bovendien stimuleert de toegenomen bloedstroom de afvoer van afvalstoffen en toxines, waardoor de huid er helderder en gezonder uitziet.

De voordelen van carboxytherapie

Carboxytherapie biedt een breed scala aan voordelen voor de huid. Het bevordert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen en de huid er jonger en strakker uitziet. Bovendien verbetert het de algehele textuur van de huid door de verhoogde bloedtoevoer en zuurstofniveaus, wat resulteert in een snellere regeneratie van huidcellen en het verminderen van oneffenheden. Deze therapie kan ook effectief donkere kringen en wallen behandelen door de bloedcirculatie te verbeteren en overtollig vocht af te voeren.  Daarnaast kan carboxytherapie worden toegepast op lichaamscontouring, waarbij het cellulitis kan verminderen en de algehele lichaamsvorm kan verbeteren door vetcellen af te breken en overtollig vocht af te voeren. Het heeft ook een positief effect op littekens en striae door de stimulatie van collageenproductie en het verbeteren van de huidstructuur. Met al deze voordelen is carboxytherapie een veelbelovende en veelzijdige behandeling voor het bereiken van een gezonde, stralende huid.