Image on a mirror
Image default
Aanbiedingen

De 4 beste tips tegen verhuisstress

De één is een doorgewinterde verhuizer, de ander weet niet wat hem overkomt. Of het nu je grootste hobby is of niet, verhuizen brengt stress met zich mee. Ben je benieuwd naar de beste tips om de verhuisstress iets mee te verminderen? Lees dan gauw verder.

1. Goede verhuisdozen

Een van de meest gegeven adviezen is om goede verhuisdozen te kiezen. Verhuisdozen horen niet makkelijk te vouwen te zijn en dat is niet zonder reden. Met een goede verhuisdoos is de bodem stevig genoeg om boeken, pannen en andere zware artikelen te verplaatsen. Zo het kost misschien wat vouwwerk, maar dan heb je ook wat. Wie wil dat spullen veilig overkomen, kiest dan ook voor betrouwbare verhuisdozen. 

2. Maak een to-do list

Een to-do list is niet alleen belangrijk tijdens het inpakken, maar ook voor de dag van de verhuizing zelf. Soms is er een hoop haast gemoeid bij een verhuizing. Met zo’n lijstje maak je overzichtelijk wat waar naartoe moet. Heb je veel hulp ingeschakeld om de verhuizing sneller te laten verlopen? Zorg dan dat zij ook weten hoe de planning voor die dag eruit ziet. 

3. Kleurenstickers 

Vaak wordt er op de dozen geschreven wat de bestemming is. Zo staat er bijvoorbeeld op de doos of het om kleding of beddengoed gaat en dat het naar de slaapkamer moet. Met een verhuizing is alles vaak zo stressvol dat het makkelijker is om de juiste kamer met een kleurensticker op de doos te plakken. Rood gaat dan bijvoorbeeld naar de keuken en groen naar de woonkamer. Zo kun je met één blik op de verhuisdoos zien of deze op de juiste bestemming is gekomen of niet. 

4. Breekbare spullen

Een van de belangrijkste oorzaken van de verhuisstress is de angst dat alle breekbare spullen niet veilig over komen. Naast het uitkiezen van geschikte verhuisdozen is het natuurlijk ook belangrijk om de juiste bescherming voor deze breekbare spullen te kiezen. We willen namelijk niet dat de porseleinen kopjes van oma gebroken in de nieuwe woning aankomen. Voor een zorgeloze verhuizing is noppenfolie een van de beste beschermingsmaterialen. Deze luchtkussentjes zorgen er namelijk voor dat de spullen wel een stootje kunnen hebben en dat is wel zo geruststellend. Met noppenfolie van Rotimshop ben je verzekerd van een goede kwaliteit verpakkingsmateriaal. Dat is natuurlijk voor elke gelegenheid handig. 

https://www.rotimshop.nl/