Image on a mirror
Image default
Aanbiedingen

De verschillende soorten stalen hekken

Een stalen hek is een geweldige manier om veiligheid en waarde aan je huis toe te voegen. Maar met zoveel verschillende soorten stalen hekken op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welke voor jou geschikt is. In deze blog kijken we naar de populairste soorten stalen hekken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke geschikt is voor jouw huis.

Smeedijzeren hekken

Smeedijzeren hekken zijn een type stalen hek dat wordt gekenmerkt door zijn indrukwekkende ontwerp. Smeedijzeren hekken worden met de hand gemaakt, wat betekent dat elk hek uniek is. Als je op zoek bent naar een stalen hek dat je huis echt zal doen opvallen, dan is een smeedijzeren hek een geweldige optie. Maar omdat ze met de hand worden gemaakt, kunnen smeedijzeren hekken vrij prijzig zijn.

Kettinghekken

Kettinghekken zijn een type stalen hek dat wordt gekenmerkt door zijn duurzaamheid en betaalbaarheid. Kettinghekken zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal, waardoor ze bestand zijn tegen roest en corrosie. Als je op zoek bent naar een stalen hek dat nog jaren meegaat, dan is een kettinghek een prima optie. Echter, omdat ze gemaakt zijn van gegalvaniseerd staal, kunnen kettinghekken nogal lawaaierig zijn als het regent of als het waait. 

PVC Gecoate kettingschakel hekken

PVC-gecoate kettinghekken zijn een type stalen hek dat wordt gekenmerkt door zijn duurzaamheid, betaalbaarheid, en weinig onderhoud. PVC-gecoate hekwerken zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal dat is gecoat met PVC. Hierdoor zijn ze bestand tegen roest en corrosie en gemakkelijk schoon te maken. Als je op zoek bent naar een stalen hek dat nog jaren meegaat en weinig onderhoud vergt, dan is een pvc-gecoat hek een prima optie.

Kun je kiezen?

Als het gaat om het kiezen van een stalen hek voor je huis, zijn er veel factoren om te overwegen. In deze blog hebben we gekeken naar drie van de meest populaire soorten stalen hekken: smeedijzeren hekken, kettinghekken, en PVC gecoate kettinghekken. We hopen dat dit je heeft geholpen je opties te beperken en het juiste type stalen hek voor je huis te kiezen. Zoek je een plek om een stalen hekwerk te kopen? Neem dan zeker eens een kijkje bij Arfman!

https://www.arfman.nl/