Image on a mirror
Image default
Verenigingen

De werking van een Video Intercom voor verbeterde beveiliging

In een tijd waar veiligheid en gemak steeds belangrijker worden, speelt de video intercom een cruciale rol. Met de mogelijkheid om zowel visueel als auditief contact te maken met bezoekers, biedt een video-intercomsysteem een verbeterde beveiliging en een gevoel van gemoedsrust. Dit artikel zal de werking van een video-intercom uitleggen en de beste toepassingen ervan bespreken.

Hoe werkt een video intercom?

Een video-intercomsysteem bestaat meestal uit twee hoofdcomponenten: de buitenpost en de binnenpost. De buitenpost is geïnstalleerd bij de toegangsdeur of poort, terwijl de binnenpost zich binnen in het gebouw bevindt, vaak in de buurt van de ingang. Hier is hoe het systeem werkt:

 • Bezoeker drukt op de bel: Wanneer een bezoeker op de belknop van de buitenpost drukt, wordt er een signaal naar de binnenpost gestuurd.

 • Video- en audioverbinding tot stand gebracht: Zodra het signaal is ontvangen, wordt er een video- en audioverbinding tot stand gebracht tussen de binnen- en buitenpost. Dit stelt de bewoner of gebruiker in staat om te zien en te communiceren met de bezoeker.

 • Interactie en controle: Via de binnenpost kan de bewoner een gesprek voeren met de bezoeker en de toegang tot het gebouw of terrein controleren door bijvoorbeeld een deur te openen of een poort te ontgrendelen.

Toepassingen van een video-intercom:

 • Residentiële complexen: Video-intercomsystemen zijn ideaal voor appartementencomplexen en gated communities. Ze stellen bewoners in staat om potentiële bezoekers te identificeren voordat ze toegang verlenen, waardoor de veiligheid wordt vergroot.

 • Bedrijfsgebouwen: In kantoorgebouwen kunnen video-intercomsystemen worden gebruikt om de toegang tot verschillende verdiepingen of afdelingen te beperken. Dit zorgt voor een gecontroleerde en veilige werkomgeving.

 • Winkels en restaurants: Video-intercomsystemen kunnen helpen bij het beheren van de toegang tot winkels en restaurants, vooral buiten openingstijden. Medewerkers kunnen potentiële klanten screenen voordat ze de deur openen, wat extra beveiliging biedt.

 • Onderwijsinstellingen: Scholen en universiteiten kunnen profiteren van video-intercomsystemen om de toegang tot hun faciliteiten te beperken. Het stelt het personeel in staat om bezoekers te identificeren voordat ze toegang verlenen, waardoor de veiligheid van studenten en medewerkers wordt gewaarborgd.

 • Medische instellingen: In ziekenhuizen en andere medische instellingen kunnen video-intercomsystemen worden gebruikt om de toegang tot bepaalde afdelingen te beperken en ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerd personeel toegang heeft tot gevoelige gebieden.

Een video-intercomsysteem is een waardevolle toevoeging aan elk beveiligingssysteem. Door de mogelijkheid om te communiceren met bezoekers voordat ze toegang verlenen, verbetert een video-intercom de veiligheid en biedt het gemoedsrust voor bewoners, werknemers en eigenaren van gebouwen. Of het nu gaat om residentiële complexen, bedrijfsgebouwen, winkels, scholen of medische instellingen, een video-intercomsysteem kan de toegangscontrole aanzienlijk verbeteren en de veiligheid van een locatie versterken.

Beveiligingsbedrijf Alarm Wesa is specialist voor het plaatsen, adivseren en onderhouden van video intercom systemen.

Alarmsysteem dat naadloos samenwerkt met een intercom of meldkamer

Als het gaat om de beveiliging van je huis of bedrijf, is het belangrijk om meerdere lagen van bescherming te hebben. Een video-intercom en een alarmsysteem vormen een perfect duo, waarbij ze elkaar aanvullen om een uitgebreide beveiligingsoplossing te bieden. De beveiligingsspecialisten van Alarm Wesa kunnen jouw beveiligingsniveau naar een hoger niveau tillen.

Een alarmsysteem voegt een extra beveiligingslaag toe door middel van detectie en snelle respons. Zo kunnen wij;

 • Een alarmsysteem installeren met verschillende sensoren, zoals bewegingssensoren en deur-/raamsensoren, om ongeautoriseerde toegang te detecteren. Als een inbraakpoging wordt gedetecteerd, wordt het alarmsysteem geactiveerd.

 • Instellen dat zodra het alarmsysteem wordt geactiveerd, een luid geluidsalarm afgaat om de aanwezigheid van indringers te signaleren. Bovendien kan het alarmsysteem ook meldingen verzenden naar beveiligingsdiensten, meldkamers of jouw mobiele apparaat, zodat je op de hoogte bent van de situatie.

 • Met videoverificatie komt de samenwerking met de video-intercom om de hoek kijken. Wanneer het alarmsysteem wordt geactiveerd, kan de video-intercom automatisch overschakelen naar de cameraweergave van de buitenpost, zodat je real-time beelden van de mogelijke inbraak kunt bekijken. Dit helpt je om de ernst van de situatie te beoordelen en passende actie te ondernemen.

Neem gerust contact op met Alarm Wesa voor een alarminstallatie dat professioneel uitgevoerd moet worden.

 

https://alarmwesa.nl/