Image on a mirror
Image default
Aanbiedingen

Een beginnersgids voor veldhockey

Veldhockey is een sport die wordt beoefend door mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. Als de sport nieuw voor je is, vraag je je misschien af welke uitrusting je nodig hebt om te beginnen. In deze blog bespreken we alles wat je nodig hebt om te beginnen met veldhockey.

 

Stick

Het eerste en belangrijkste materiaal dat je nodig hebt voor veldhockey is een stick. De stick wordt gebruikt om de bal te slaan en kan gemaakt zijn van hout, glasvezel of composietmateriaal. Bij het kiezen van een stick is het belangrijk rekening te houden met je lengte en niveau. Een beginner kiest misschien voor een lichtere stick van composietmateriaal, terwijl een ervaren speler wellicht de voorkeur geeft aan een zwaardere stick van hout.

 

Bal

De tweede uitrusting die je nodig hebt voor veldhockey is een bal. De bal is meestal gemaakt van hard plastic en is ongeveer zo groot als een tennisbal. Het is belangrijk dat je een bal kiest die de juiste maat heeft voor je stick. Gebruik je bijvoorbeeld een kleinere stick, dan kies je een bal in maat 3. Gebruik je een grotere stick, dan kies je een bal van maat 5.

 

Beschermende uitrusting

Het derde onderdeel van de uitrusting die je nodig hebt voor veldhockey is beschermende kleding. Hieronder vallen scheenbeschermers, gebitsbeschermers, brillen en handschoenen. Scheenbeschermers worden gedragen om je benen te beschermen tegen de bal of stick. Mondbeschermers worden gedragen om je tanden te beschermen tegen de bal of stick. Een bril wordt gedragen om je ogen te beschermen tegen de bal of de stick. Handschoenen worden gedragen om je handen te beschermen tegen de stokken.

 

Conclusie 

Nu je weet welke uitrusting je nodig hebt voor veldhockey, is het tijd om het te gaan aanschaffen! Neem snel een kijkje op de website van Hockeypartner. Nu kun je echt gaan beginnen! Veldhockey is een geweldige manier om te sporten en plezier te maken met vrienden. Vergeet niet altijd beschermende kleding te dragen en de juiste maat bal en stick te kiezen voor je lengte en niveau. Veel plezier!

 

https://hockeypartner.nl/