Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Hoe ontwikkel ik een product?

Veel mensen hebben er wel eens over nagedacht, een bedrijfje voor jezelf beginnen. Want wat is er nou mooier dan van je passie je werk maken? Als je dan ook nog eens heel goed kan verdienen aan wat je leuk vindt, waarom zou je het niet doen. Nou, de reden dat veel mensen het toch niet doen, is omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Er is zoveel te doen op zoveel vlakken, zoals bijvoorbeeld financiën en marketing, dat het haast het leuke van het verkopen van je eigen product ondersneeuwt.

  1. Het product zelf ontwikkelen

De eerste vraag is natuurlijk; wat wil je voorkopen? Dat is namelijk bepalend voor alle stappen die hier op volgen. Wanneer je je product hebt gekozen, ga je bedenken hoe je het kan maken. Wat werkt wel en wat werkt niet? Zorg eerst dat je product optimaal werkt voordat je doorgaat op volgende stappen.

  1. Verpakking ontwikkelen

Bij het ontwikkelen van de verpakking is het belangrijk dat hier vanuit het marketing oogpunt naar gekeken wordt. Hiervoor kun je een ontwerpbureau inschakelen, dan je weet je zeker dat je goed zit. Doe je dit echter niet, dan is het belangrijk in gedachten te houden wat je wilt dat je merk uitstraalt.

  1. Marketing

De overige marketing, dus alles behalve de verpakking, mag ook niet vergeten worden. Hoe wil je je product bijvoorbeeld bij de klant krijgen? Via een webshop of wil je dat het in de supermarkt komt te liggen. Wil je reclame maken via analoge middelen als de tv en de radio, of wil je liever social media in zetten?

  1. Simulatie

Ten slotte kan je kijken, als je bedrijfje al even bezig is, of ergens kosten bespaard kunnen worden. Een marketingbureau zal dan door gebruik te maken van een simulatie de verbeterpunten voor u uitlichten.

https://bpo.nl/