Image on a mirror
Image default
Gezondheid

Laserontharing Amsterdam zorgt voor een pijnloze behandeling

Als je niet blij bent met scheren, epileren of harsen om ongewenst haar te verwijderen, kan laser ontharing een optie zijn die het overwegen waard is. Laserontharing als alternatief voor de traditionele ontharing is één de van de nieuwe cosmetische ingrepen die op dit ogenblik aan een opmars bezig is. Wellicht zal je de vraag stellen: waarom kiezen voor een laserontharing? Het antwoord hierop is dat deze methode een oplossing biedt om de traditionele ontharing, die pijnlijk en niet afdoende is, op een zachte manier te behandelen.

Wie bij ontharing minder pijnscheuten verkiest, moet zich dus geen zorgen meer maken. Bij laserontharing Amsterdam kan je terecht voor een zachte behandeling waarbij de huid nauwelijks geïrriteerd geraakt. 

 

Laserontharing Amsterdam zorgt voor een langdurige vorm van ontharing

Bij een traditionele ontharing groeit het haar na een tijdje opnieuw. Vooral als het haarzakje (follikel in medische termen) beschadigd is en niet wordt vernietigd tijdens de handmatige procedure. Bij een laserbehandeling worden de follikels in de meeste gevallen vernietigd. Om die reden wordt vaak nu doorverwezen naar gespecialiseerde centra zoals laserontharing Amsterdam

Is ontharing door de methode van een laser permanent?

Ontharing van een vernietigd haarzakje is permanent. Maar soms kan het haarzakje beschadigd worden door de laserbehandeling, maar is daarom niet altijd vernietigd. Dan bestaat de kans dat het haar opnieuw gaat groeien. Het kan moeilijk zijn om elk haarzakje te vernietigen tijdens de behandeling. Dan kan je soms na verloop van tijd weer haargroei zien. 

Laserontharing Amsterdam en de nabehandeling

Zoals eerder aangegeven is de ontharing permanent wanneer het haarzakje is vernietigd. De hoeveelheid tijd die nodig is om het haar te laten groeien hangt af van de haargroei cyclus van de betrokken persoon in kwestie. Sommige mensen hebben haar dat sneller groeit dan andere. Zodra dit na enkele maanden opnieuw het geval is, kan je de keuze maken voor meer verwijderingsbehandelingen.