Image on a mirror
Image default
Gezondheid

Sapvasten

Wat is nu precies sapvasten? Sapvasten is bepaalde maaltijden vervangen door sappen. Het geeft nieuwe energie en versterkt je immuunsysteem. Hoe intensiever het sapvasten, hoe meer maaltijden je vervangt door sappen. Een sapvast kuur is het vervangen van maaltijden voor enkel sapjes voor een aantal dagen op rij. Dit geeft na een tijdje voordelen zoals het hebben van meer energie, afvallen, een betere nachtrust en een verbeterde weerstand.

 

Sapvasten ervaringen 

Laten we eens kijken wat sapvasten allemaal voor je lichaam kan doen. En vooral: hoe voelt het? Wat zijn de ervaringen van mensen die een sapvastenkuur doen?

De 100 deelnemers van de testgroep van Sapje voelden zich over het algemeen na de eerste dag vermoeid met een beetje hoofdpijn en op de derde dag weer als herboren.

Je lichaam moet wennen aan het sapvasten, maar meestal zijn dit geen heftige verschijnselen. Mocht je wel enkele verschijnselen krijgen, zoals hoofdpijn of iets vaker naar het toilet moeten, dan weet je wel dat er grote hoeveelheden gifstoffen worden afgevoerd!

Deze verschijnselen zouden na een aantal dagen dan ook vanzelf over moeten gaan. Je ervaart dan extra energie, een herstelde balans tussen geest en lichaam en een algeheel ‘schoon’ en gezond gevoel. Veel mensen ervaren na een detox ook een verminderde behoefte aan snacks, alcohol en snoep en zelfs een verbeterd slaapritme. Daarnaast zul je door het sapvasten ook wat gewicht verliezen. Hoeveel dat is, verschilt per persoon. Uit onze testgroep is gebleken dat mannen en vrouwen gemiddeld 300-700 gram per dag afvallen.

 

Sapvasten thuis 

Kun je de sappen ook zelf thuis maken? Ja! Neem vooral een kijkje op de site van Sap.je. Bekijk online verschillende recepten voor je slow-juicer en maak overheerlijke en gezonde sappen helemaal zelf in je eigen keuken! 

Er zijn ook genoeg sites waar je jouw sappen kunt bestellen en zelf niet uren in de keuken hoeft te spenderen. Lekker makkelijk, maar toch gezond. 

https://www.sap.je/