Image on a mirror
Image default
Kinderen

Tips voor het kopen van een wipstoel voor een baby

Tips voor het kopen van een wipstoel voor een baby

Wij hebben een aantal tips voor de mensen die een Wipstoel willen gaan kopen voor hun baby of voor iemand die ze kennen die net bevallen is. Een van de belangrijkste dingen is toch wel dat er een tuigje bij zit. Dit zorgt ervoor dat de baby er goed in zit en dat is ook beter voor zijn of haar lichaam. Daarnaast kun je dan ook met een gerust hart eventjes weglopen naar het eten of bijvoorbeeld het toilet. Tevens is het ook belangrijk om een goede zitting uit te kiezen. Hij mag best wat langer zijn, maar in de breedte moet je niet teveel ruimte hebben. 

Sommige modellen hebben ook anti slip voetjes. Dit is ook een echte aanrader, want zo verplaatst de wipstoel zich niet van zijn plek. Het is ook handig als de wipstoel verstelbaar is. De baby groeit immers steeds sneller en daardoor wordt hij vooral in de lengte groter. Het is dus handig om te kiezen voor een model waarbij je hem in de lengte kunt verlengen. Onze laatste tip is dat je ook goed naar het materiaal van de bekleding moet kijken. Een baby kan nog wel eens spugen. Daarnaast kan hij of zij ook knoeien met eten en dat is niet gek of raar, maar natuurlijk wel zonde van de wipstoel. Het handigste is dan ook als je bekleding hebt die je kunt uitwassen.

Gun je baby het beste

Natuurlijk wil je het de baby zo comfortabel mogelijk maken in de wipstoel en daarom raden wij ook aan om te kiezen voor een model met het label best getest. Het is ook handig als je de stoel in kunt klappen, want zo neem je hem overal mee naar toe. Ook als hij bij familie gaat logeren een paar dagen dan kan dit handig zijn. Je weet namelijk precies hoe deze stoel werkt en daardoor ligt hij daar ook comfortabel en ergonomisch in de goede houding.