Image on a mirror
Image default
Toerisme

Uit Vlaanderen met een voorliefde voor eten / Bruegels Wereld

restaurants bokrijk

Op amper een uur rijden ten oosten van Brussel is Bocrijk een uniek openluchtmuseum met een eigen park en wandelgebied. Het is de moeite waard om hier 140 historische gebouwen tegen een idyllische achtergrond te zien.

Bokrijk is ook de beste manier om kennis te maken met de “Wereld van Bruegel” – een interactieve tentoonstelling met een route van 8 haltes in het park. Daarin maken bezoekers kennis met de originele werken en leren ze hoe het leven in de tijd van Bruegel was ingericht, welke onderwerpen in de schilderijen aan de orde kwamen.

Bij de laatste stop kunnen bezoekers de personages van het schilderij “De slag om Maslenitsa en de vastentijd” bezoeken. Augmented reality en andere moderne technologieën openen nieuwe facetten van dit adembenemende schilderij van Bruegel.

En proef ook de Vlaamse keuken….

De liefde voor eten zit in Vlaams bloed en goede smaak zit in ons DNA. We leven een goed leven. We hebben frites, bier en chocolade, maar niet alleen! Kleine brouwerijen ontstaan, jonge chef-koks introduceren een afvalvrij kooksysteem in de keuken terwijl ze experimenteren met lokale ingrediënten. Chocolatiers improviseren met de klassieke smaak van praline en streetfood verovert onze straten. Unieke vaardigheden en knowhow worden overgedragen van ouder op kind. De creatieve jonge generatie brengt een nieuwe adem in onze tradities. Dit is wat ons culinaire erfgoed levend houdt en helpt om te gedijen.

Met 97 Michelinsterrenrestaurants heeft Vlaanderen de hoogste dichtheid aan eersteklas restaurants ter wereld. Wie op het hoogste niveau wil eten, heeft dus geen enkele moeite in Vlaanderen. Vlaanderen heeft echter voor elke portemonnee geweldige aanbiedingen. Open de Bistronomie-gids en bekijk een selectie van de beste no-nonsense restaurants van België.

Aan elke tafel brengen we Vlaams vakmanschap en plezier.

https://www.dergatsjev.be/2020/09/bokrijk.html