Image on a mirror
Image default
Dieren

Vogels identificeren met de Merlin ID Bird-app

Als je een vogelprobleem hebt, is het handig om te weten met welke soort je te maken hebt. Het is niet altijd gemakkelijk te zeggen. Hoewel de meeste mensen een duif van een zeemeeuw kunnen onderscheiden, lijken vogels zoals grackles, spreeuwen en kraaien griezelig op elkaar. Andere vogels zoals schoorsteengierzwaluwen en boerenzwaluwen zijn minder herkenbaar en bekend. Hier vind je meer informatie over het verjagen van kraaien.

Weten met welke vogel je te maken hebt, kan je ook helpen je vogelprobleem aan te pakken. Verschillende vogels reageren op verschillende vogelbestrijdingsmethoden en het kennen van het type vogel kan het verschil maken in de oplossing die u implementeert.

Handige app

Gelukkig is er vandaag een app voor vogelherkenning op uw telefoon die kan identificeren welke vogelsoort je mee bezig bent. Deze app heet Merlin ID. Het is beschikbaar in de Google Play Store en de iOS App Store.

Om Merlin ID te gebruiken, moet u een account aanmaken en dit verifiëren met een e-mailadres. Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je een vogelpakket downloaden voor de regio van de wereld waarmee je te maken hebt. Ik heb bijvoorbeeld vogels uit Noordoost-Noord-Amerika gedownload. Zodra je dat hebt gedaan, ben je klaar om de app te gebruiken.

Er zijn een paar manieren om vogels te identificeren op Merlin Bird ID: vogelidentificatie door een reeks vragen, foto-identificatie en geluidsidentificatie .

De eerste methode is vogelidentificatie door een reeks vragen. Dit is de eerste optie en kan worden geopend door op “Start Bird ID” op de startpagina van de app te tikken.

Eerst vraagt de app waar je de vogel hebt gezien? Hier kun je je huidige locatie of postcode invoeren of op een locatie op een kaart klikken om de app de gegevens te geven.

De volgende vraag is wanneer heb je de vogel gezien? Vul hier de datum in waarop je hem hebt gezien.

Vervolgens vraagt de app hoe groot de vogel was? Er zijn zeven opties, variërend van zo klein als een mus tot zo groot als een gans.

De volgende vraag is wat de hoofdkleuren van de vogel waren (zwart, rood, blauw, enz.)? Je kunt er maximaal drie selecteren.

De laatste vraag is waar was de vogel? Opties zijn onder meer eten bij een voederbak, op de grond, zwemmen, zweven, enz.

Nu zal de app een lijst met mogelijke vogels weergeven met foto’s, beschrijvingen en vogelgeluiden. De lijst is gedetailleerd en er zijn veel vogelsoorten. De gegevens voor Merlin Bird ID zijn gebaseerd op de eBird-app, die zijn gegevens ontvangt van vogelaars over de hele wereld die naar vogels zoeken en locaties markeren waar ze ze hebben gezien.

Hopelijk wordt de vogel die je hebt gezien, weergegeven hier! Als je het ziet, kun je de gegevens optioneel uploaden naar eBird om vogels verder te identificeren.

Er zijn twee andere methoden voor het identificeren van vogels in de app.

Foto-ID is de eerste. . Maak een foto van een vogel via je camera of upload er al een op je telefoon en de app geeft de lijst met mogelijke vogelsoorten weer.

De tweede optie voor vogelherkenning is Sound Bird ID. Neem het geluid van de vogels op je telefoon op of upload een opname ervan en je krijgt een lijst met mogelijke vogelsoorten.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/