Image on a mirror
Image default
Beauty en verzorging

3x slimme manieren om rimpels tegen te gaan

Helaas zijn ze onvermijdelijk wanneer je ouder wordt: rimpels. Er zijn echter wel manieren om ze te verminderen en er daardoor jonger uit te zien. In dit artikel noemen we drie effectieve behandelingen om rimpels te verminderen. 

Het gebruik van een fractional laser

De eerste optie is het gebruik van een fractional laser. Hiervoor kun je het best een afspraak maken bij huidkliniek Dreamskin. Tijdens deze behandeling wordt gebruikt gemaakt van een speciale laser, welke hele kleine delen van de huid kan behandelen. Dit leidt tot een gecontroleerde beschadiging van je huid. Door deze kleine beschadigingen wordt de natuurlijke productie van collageen in de huid gestimuleerd. Collageen is een eiwit dat helpt met het stevig en elastisch houden van de huid. Met behulp van de laser zul je dus een gladdere en jongere huid krijgen, waarbij rimpels veel minder te zien zijn. Let er op dat je deze behandeling alleen laat uitvoeren door een gespecialiseerde huidkliniek. Hier kun je deskundig advies krijgen en wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën. De behandeling is snel gedaan en het herstel duurt niet lang, waardoor het een goede oplossing is tegen rimpels.

Gebruik deze producten tegen rimpels

Er zijn ook een aantal producten tegen rimpels op de markt. Door een goede huidverzorgingsroutine op te zetten en je hier goed aan te houden, kun je rimpels verminderen. Gebruik in ieder geval serums met antioxidanten, zoals vitamine C en E: dit stimuleert de aanmaak van collageen. Ook kun je retinol gebruiken: deze stof stimuleert celvernieuwing, waardoor je minder rimpels zult zien. Het is wel belangrijk dat je rustig opbouwt. Producten met retinol kunnen heftig zijn voor de huid. 

Hydratatie en UV-bescherming 

Zorg er ook voor dat je de huid goed blijft hydrateren. Zo kun je de huid namelijk soepel houden. Daarbij is het ook erg belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken. UV-straling is een van de belangrijkste boosdoeners van vroegtijdige veroudering van je huid. Door elke dag een zonnebrandcrème met SPF50 te smeren, kun je je huid goed beschermen. Doe dit niet alleen als het lekker zonnig is, maar ook bij bewolking en zelfs in de winter. Zo blijft je huid goed beschermd.