Image on a mirror
Image default
Zakelijke dienstverlening

Expert in vervoer en opslag van versproducten

Frigo Group, specialist in koeltransport en -opslag, heeft twee vestigingen. In Geldermalsen staat het pand van Frigo Group Logistics. De complete logistieke planning vindt hier plaats, zowel op nationaal als internationaal niveau. Het verzamelen en bewaren van alle bevroren / gekoelde levensmiddelen gebeurt in Nieuw-Vennep. Het moderne vrieshuis beschikt over 22.000 palletplaatsen. Bij temperaturen van -18 tot -26 graden Celsius worden onder meer vlees, kip en vis opgeslagen voordat de weg wordt vervolgd richting groothandel of winkel. Verse groenten als sla, broccoli, sperziebonen en diverse koolsoorten vragen om andere bewaaromstandigheden. De Frigo-medewerkers zorgen voor een constante temperatuur van 5 graden om alle waar in optimale staat te houden. De laad- en losplekken zijn uitgerust met camera’s ter beveiliging.

 

(Inter)nationaal transport

Het wagenpark van Frigo Group bestaat uit tientallen vrachtwagens en tautliners. Sommige daarvan rijden alleen in Nederland, andere blijven in het buitenland en weer andere passeren regelmatig de grens van landen als België, Luxemburg, Spanje, Portugal en Frankrijk. Laten we Scandinavië en Oost-Europa niet vergeten. Naast bovengenoemde artikelen worden ook brood- en banketproducten, vers en diepgevroren fruit en kant- en klaar maaltijden van a naar b gebracht, met eventueel een tussenstop in Nieuw-Vennep.

 

Iedere drie maanden komt er een keurmeester van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit langs om het Frigo Group koelhuis te controleren. Dit agentschap heeft de volgende hoofdtaken:

–        bewaken van de veiligheid van voedsel en consumentenproducten;

–        bewaken van de gezondheid van dieren en planten;

–        dierenwelzijn in de gaten houden;

–        natuurwetgeding handhaven. 

Met agentschap wordt in dit geval een zelfstandig onderdeel van een ministerie bedoeld. Er worden veelal ondersteunende en uitvoerende werkzaamheden uitgevoerd. Naleving van onder meer de volgende wetten wordt nauwlettend in de gaten gehouden:

–        de Warenwet;

–        de Wet dieren;

–        de Wet natuurbescherming;

–        de Geneesmiddelenwet.

De NVWA valt onder Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). De autoriteit heeft een eigen directie, voert een aparte begroting en administratie. Rob van Lint is inspecteur-generaal. Minister Carola Schouten is zijn baas en zij draagt ministeriële verantwoordelijkheid over de NVWA. Het hoofdkantoor staat in Utrecht.

https://www.frigogroup.com/