Image on a mirror
Image default
Dienstverlening

Hoe bespaar je meer geld op je energie?

Je kunt via meerdere manieren geld besparen op je energie. Wat je eerst kan doen is een andere provider zoeken die minder geld kost. Je kan dan al zo een 50 euro per jaar verschil maken. Misschien is het zelfs ook wel meer als je een slechte provider had. Je hebt veel elektrische apparaten in je huis, wat je het best kan doen met zulke apparaten is het uitzetten van de apparaten. Wat veel mensen doen is het op stand by te zetten. De apparaten verbruiken dan nog steeds veel energie en veel mensen hebben dat niet door. Wat kan je nog meer allemaal doen om energie te besparen?

Lichten uit en ramen dicht

Ben je net uit een kamer geweest? Doe dan je lichten uit. Je hebt die lichten toch niet meer nodig, dus je kunt het dan toch net zo goed uit doen. Je kunt daar veel geld mee besparen als je dat goed doet. De airco en de heater in je huis kan best veel geld kosten dus je kunt je ramen goed isoleren. Er komt dan geen koude lucht van buiten naar binnen en de warme lucht gaat van binnen niet naar buiten. Het is daarom handig om alles goed te isoleren en alle deuren goed dicht te doen in je huis. 

Gebruik geen onnodige apparaten

Heb je apparaten in je stopcontacten die je niet eens gebruikt. Haal ze uit je stopcontacten. Het verbruikt dan nog steeds een beetje energie. Je kunt het best alles dan eruit halen en het goed bewaren, zodat het niet kapot kan gaan. Veel apparaten die je gebruikt zijn ook onnodig, zoals bijvoorbeeld een sinnaasappel perser. Je kunt dat ook handmatig doen en zo bespaar je ook veel energie en geld in een jaar.