Image on a mirror
Image default
Dienstverlening

Nieuwe meterkast laten plaatsen

Wanneer je bezit over een woning met een verouderde meterkast is het belangrijk dat je deze zo snel mogelijk laat vervangen. Wanneer een meterkast te oud wordt, kan dit onveilig worden als de kwaliteit achteruit gaat. Dit kun je laten doen door Elektricien Hoofddorp. Zeker wanneer je zelf weinig of geen verstand van elektriciteit hebt, kun je dit beter aan een professional overlaten. Elektriciens bezitten over de juiste gereedschappen en kennis die nodig is om de meterkast te vervangen. Op deze manier wordt de meterkast op een veilige manier vervangen zonder dat er onveilige situaties ontstaan. 

Oude stoppenkast vervangen door meterkast

Wanneer elektriciens aan het werk gaan in de meterkast treffen ze soms nog een stoppenkast aan. Tegenwoordig kunnen de stoppenkasten van vroeger de spanning niet meer verdragen waar we in deze tijd gebruik van maken. Als dit het geval is, kunnen de stoppen doorslaan en moeten ze zo snel mogelijk vervangen worden. De stoppenkast wordt in de meeste gevallen automatisch vervangen wanneer er een grote verbouwing plaatsvindt. Ook kan het zijn dat er een nieuwe meterkast moet komen wanneer er extra groepen geplaatst moeten worden. De nieuwe meterkast zorgt dan ook voor extra veiligheid. 

Zonnepanelen plaatsen voor extra stroom

Zonnepanelen laten plaatsen brengt veel voordelen met zich mee. Voordat je nieuwe zonnepanelen laat plaatsen is het belangrijk om goed naar de meterkast te kijken. Dit kun je ook het beste door een elektricien laten doen. Met zonnepanelen kun je je eigen stroom opwekken. De opgewekte stroom zal voor een gedeelte meteen verbruikt worden door elektrische apparaten die dan aan staan. De overige stroom loopt via de meterkast richting het elektriciteitsnetwerk. Via een speciale omvormer worden de zonnepanelen aangesloten zodat de stroom opgeslagen kan worden. Deze wordt vaak in de garage of op zolder geplaatst en zet de opgewekte stroom om in wisselstroom.