Image on a mirror
Image default
Aanbiedingen

Thuiswerk bureaus: ergonomische tips voor een gezonde werkplek

Thuiswerk bureaus: ergonomische tips voor een gezonde werkplek

Thuiswerken is een trend geworden en zal waarschijnlijk deel blijven uitmaken van ons dagelijks leven. Met een thuiswerkplek kan het lastig zijn om een gezonde en ergonomische werkomgeving te creëren. In deze blogpost geven we tips voor het instellen van een ergonomisch thuiswerk bureau.

Waarom een ergonomische werkplek belangrijk is

Het hebben van een ergonomische werkplek is belangrijk omdat het een positief effect kan hebben op de gezondheid en het welzijn van thuiswerkers. Een slecht afgestelde werkplek kan leiden tot fysieke klachten zoals nek- en rugpijn, vermoeidheid en oogproblemen.

Tips voor het instellen van een ergonomisch thuiswerk bureau

  1. Juiste hoogte instellen van het bureau en de stoel

Het instellen van de hoogte van het bureau en de stoel is belangrijk voor de ergonomie. Het bureau moet op de juiste hoogte worden ingesteld, zodat de armen en handen in een natuurlijke positie op het bureau kunnen rusten. Hetzelfde geldt voor de stoel: deze moet op de juiste hoogte worden ingesteld, zodat de voeten plat op de grond staan.

  1. Monitoren en toetsenborden op ooghoogte

Het is belangrijk om de monitoren en toetsenborden op ooghoogte te hebben. Hierdoor kan de nek in een natuurlijke positie blijven, wat spanning en pijn in de nek en rug kan voorkomen. Plaats een laptop of monitor op een verhoging als dit niet mogelijk is.

  1. Het belang van beweging en afwisseling tijdens het werken

Beweging en afwisseling tijdens het werken zijn belangrijk om fysieke klachten te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig op te staan, te bewegen en oefeningen te doen om de bloedsomloop te bevorderen en spanning te verminderen. Daarnaast is het belangrijk om af te wisselen tussen zitten en staan. Een stabureau kan een goede optie zijn. En als extra:

 

  • Pas de hoek van het toetsenbord aan om de polsen recht te houden en belasting te verminderen.

  • Plaats de muis dicht bij het toetsenbord om te voorkomen dat je de arm te ver strekt.

  • Gebruik een ergonomische bureaustoel om een goede ondersteuning van de rug en nek te behouden.

  • Overweeg om een voetensteun te gebruiken om de voeten te ondersteunen en de druk op de dijen te verminderen.

Thuiswerkbureaus van Multi Ratio

Een ergonomische werkplek is van groot belang voor een gezonde thuiswerkomgeving. Het is belangrijk om de hoogte van het bureau en de stoel in te stellen, monitoren en toetsenborden op ooghoogte te hebben en beweging en afwisseling tijdens het werken te stimuleren. Volg deze tips om een gezonde en productieve werkplek thuis te creëren en kies voor thuiswerk bureaus via Multi Ratio

 

https://www.multiratio.nl