Image on a mirror
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het kiezen van een loopstoeltje voor je baby

Vanwege zijn veelzijdigheid is een loopstoeltje een onmisbaar hulpmiddel voor de eerste jaren van jouw baby. Dus als je er een koopt, zorg er dan voor dat je de beste krijgt, vooral als je van plan bent om meer dan een baby te krijgen in de toekomst. Hier zijn enkele tips om het beste loopstoeltje te vinden.

Kies een loopstoeltje met een brede basis

Een loopauto met een brede basis hebben een tweeledig veiligheidsvoordeel. Ten eerste verkleint het de kans dat het loopwagentje omvalt, waardoor de baby ernstig letsel kan oplopen. Ten tweede, als de basis bijzonder breed is, kan hij breder zijn dan jouw deuropeningen, en dit zal voorkomen dat de baby in en uit gebieden gaat waar hij niet hoort te zijn zolang hij in het loopstoeltje zit. Kies een loopstoeltje met een stabiele en brede basis voor ondersteuning. Zorg ervoor dat het wiel van het loopstoeltje ten minste een diameter van 50 millimeter heeft.

Zorg ervoor dat er geen scherpe randen of plekken op het loopstoeltje zitten waar de vingertjes van je baby klem kunnen komen te zitten.

Controleer het gewicht en de manoeuvreerbaarheid van het loopwagentje

Als het loopstoeltje te zwaar is, vindt je baby het misschien niet leuk om erin te zitten, of kan hij het zelfs helemaal niet bewegen. Het zou net zo goed een stoel zijn, en je wilt een loopstoeltje voor je baby. Bovendien, controleer of de wielen goed bewegen. Wrijving op de wielen kan ongelukken betekenen voor de baby. Laat het loopstoeltje een paar keer draaien, en als het veel kracht kost om het te bewegen, kijk dan naar een ander. Er zijn ook moderne loopwagens beschikbaar, zoals de vtech loopwagen.

Let op veiligheidskenmerken

Dit is heel belangrijk omdat je je baby wat vrijheid geeft als hij in het loopstoeltje zit. Veiligheidsgordels zijn een vanzelfsprekendheid, omdat het absoluut noodzakelijk is als uw huis muren heeft. Een andere goede eigenschap is wielvergrendeling om hem op zijn plaats te houden als je even van de baby weg moet kijken en je hem niet kwijt wilt raken. Een bijkomend voordeel van wiel vergrendelingen is dat je de loopkar kunt ombouwen tot een stabiele zitplaats met een tafeltje om te voeden en te spelen.

 

Kies voor niet-giftige materialen

Een bijkomend voordeel van wiel vergrendelingen is dat je het loopstoeltje kunt omvormen tot een stabiel zitje met een tafeltje voor voeding en speeltijd. Als ze geen antwoord kunnen geven, zoek het dan online op. Plastics, verf en andere materialen zijn er in zowel giftige als niet-giftige varianten – je wilt de laatste omdat je baby veel zal proeven van voorwerpen en het loopstoeltje dat je gaat kopen is geen uitzondering.

 

Controleer zorgvuldig op gebreken

Behandel dit loopstoeltje op dezelfde manier als u een jurk of smartphone die je gaat kopen zou, behandel en inspecteer elk aspect ervan zeer zorgvuldig en kijk uit naar ruwe onderdelen, losse componenten, verharde onderdelen die niet hard zouden moeten zijn en randen waar er geen zouden moeten zijn. Besteed zoveel tijd als je wilt aan het controleren om er zeker van te zijn dat er niets op zit dat de baby pijn zou kunnen doen.

Ga voor een loopstoeltje dat is uitgerust met een automatisch rem- of grijpmechanisme om te voorkomen dat het loopstoeltje over een opstapje rijdt.