Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Waarom scheiden zonder mediator in Wageningen extra moeilijk is

Het is moeilijk om definitief te kiezen voor een scheiding zonder mediator in Wageningen. Zelfs dan wanneer de relatie al langere tijd ten einde is. Waarom is dat eigenlijk zo? Wie beslist er voor een scheiding? Ook al is de beslissing gemaakt het maakt het er vaak toch niet gemakkelijker op. Klik hier voor mediator Wageningen.

Mediator Wageningen steunt je tijdens een moeilijke periode

Een mediator omgeving Wageningen kan je voldoende steun bieden wanneer eenmaal de zware beslissing is genomen op de vraag: “Moet ik wel scheiden?”. Alleen al het stellen van deze vraag is natuurlijk al een teken dat de relatie niet meer zo soepel verloopt. Maar betekent alleen al de gedachte aan een scheiding het einde van de relatie? Een scheidingsbeslissing neem je niet gemakkelijk. Omdat elke liefde de moeite waard is, streeft men naar liefde. Tegelijkertijd stellen sommige mensen de beslissing voor lange tijd ondraaglijk lang uit en doen ze zichzelf en hun partner meer pijn dan nodig is.

Enkele redenen waarom een scheiding zo hard is

Ten eerste, scheiden is iets dat bedreigend lijkt. Degenen die in het verleden verdreven of alleen gelaten werden, konden niet overleven. Daarom reageren mensen met shock en traumatische stressstoornissen. Dat wil je jezelf of je vroegere geliefde partner niet achteloos aandoen.

Een belangrijk aspect: gewenning. Mensen passen zich snel en goed aan. Zelfs in ongelukkige relaties zeggen partners: “Hier ken ik de problemen en weet ik hoe ermee om te gaan. In een nieuwe relatie wissel ik alleen maar conflicten uit en moet ik opnieuw leren.”

Emotionele afhankelijkheid kan een rol spelen, misschien zijn de betrokkenen mede-afhankelijk in een emotioneel afhankelijke relatie – maar dit kan alleen in individuele gevallen worden beantwoord.

Kon de tijd maar teruggezet worden

En dan is er natuurlijk nog de liefde en de verbinding met de partner, die niet als een lichtschakelaar kan worden uitgeschakeld. Het verlangen om de tijd terug te draaien en weer gelukkig verliefd te kunnen zijn, gaat niet zomaar weg. Het liefdesverdriet werd lang onderschat.

Een scheiding kan duur zijn. Hoe ziet het leven eruit als het ene huishouden twee wordt en wie betaalt voor de tweede bank, de tweede tafel, het tweede bed? De partner die minder verdient, kan worden geconfronteerd met de materiële leegte. In2mediation helpt bij alle vraagstukken die naar boven komen, om de scheiding uiteindelijk zo goed mogelijk te laten verlopen.