Image on a mirror
Image default
Mode en Kleding

Belang van gezonde voeding

 Belang van gezonde voeding

 

Gezonde voeding wordt een steeds belangrijker punt op onze agenda. We worden ons er namelijk steeds meer van bewust dat gezonde voeding en voldoend beweging twee essentiele onderdelen zijn voor een gezonde leefstijl. Vooral naarmate we ouder worden, krijgen we sneller last van onze botten en gewrichten. Wanneer we dan niet voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgen, is de kans op eventuele gezondheidsrisico’s natuurlijk vele malen groter. Zorg er daarom dus niet alleen voor dat je gevarieerd eet, maar ook gezond! Hoe je dit doet, vertellen we je hier

 

Eet iedere dag groente

 

Groente is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse voeding. Hier halen we namelijk samen met fruit een groot deel van onze vitamines en mineralen uit, waardoor het voor ons lichaam een stuk makkelijker is op bepaalde bacteriën en virussen buiten de deur te houden. Daarnaast is het ook belangrijk dat we voldoende bewegingen. Vooral vrouwen hebben de neiging om nog wel eens een snoepje extra te pakken. Dus tijd om je normale bh in te wisselen voor een sport bh high support en wat te doen aan onze lichaamsbeweging.

 

Voldoende beweging

 

Naast gezonde voeding, is beweging natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van het hele proces. Niet voor niets is daarom dus ook het advies om dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen. Dit kan al ontzettend eenvoudig door bijvoorbeeld iedere dag meermaals met de hond te lopen als je deze hebt of simpelweg in de pauze een rondje te gaan lopen met collega’s of alleen niet alleen is dit gezond voor je lichaam, maar zorgt er ook voor dat je je hoofd even lekker leeg kunt maken. 

 

Slaap voldoende

 

Naast voldoende bewegen en gezond eten, is voldoende en goede nachtrust ook een belangrijk punt. Je kunt immers wel dagelijks fanatiek op je voeding letten en zojuist een sport bh hebben gekocht om je borsten met cupmaat h in bedwang te houden, maar wanneer je niet voldoende slaapt, heeft dit een negatieve uitwerking op je gezondheid. Door te weinig slaap verlies je focus, wat vaak resulteert in het feit dat we sneller geneigd zijn om gezonder te gaan eten. Zorg er daarom dus voor, dat je minimaal 7 tot 8 uur slaapt per nacht. Het makkelijkste is om jezelf aan te wennen iedere dag op ongeveer hetzelfde tijdstip naar bed te gaan. Je zult namelijk merken, dat wanneer je hier één keer routine in hebt, het je een stuk makkelijker afgaat.