Image on a mirror
Image default
Mode en Kleding

Het voetbed van Birkenstocks

Het voetbed bestaat uit vier delen. Het belangrijkste deel van het voetbed is de kern. Deze is gemaakt van een mengsel van kurk en latex dat zowel flexibel als schokabsorberend is. De kern van het voetbed wordt tussen twee lagen natuurlijk jute geklemd, die de kern stabiliseren en toch de nodige flexibiliteit bieden. De laatste laag is de suède voering. Deze voelt zacht aan en absorbeert vocht goed, zodat geurtjes niet worden verspreid.

Het bedrijf produceert nog steeds het grootste deel van zijn schoenen met eersteklas leer, suède en nubuck in zijn Duitse fabrieken. Ondertussen wordt een aantal nieuwe stijlen volgens dezelfde hoge normen in Portugal geproduceerd. Tegenwoordig gaat de onderneming veel verder dan de befaamde basismodellen, biedt zij innovatieve nieuwe producten en geeft zij beproefde ontwerpen een Birkenstock-achtige draai.

Sinds Birkenstock in 1966 naar de Verenigde Staten kwam, is het publiek alleen maar gegroeid. Hoewel de schoenen succes kenden bij vrijgevochten types, werden ze door de mode-elite ook als lelijke schoenen bestempeld. Maar zoals modecycli dat nu eenmaal doen, groeide de beruchte Birkenstock-schoen uiteindelijk bij zijn critici en maakte zo de weg vrij voor andere schoenen met verdeeldheid, zoals Crocs, en is nu volledig ingeburgerd in de cultuur als een nietje-schoen in alle stijlkampen.

Voetbed: Dit is het deel van de schoen waar de voet op rust. Birkenstock is beroemd om zijn uitvinding van deze term en om zijn ergonomisch ontworpen schoen. Het bestaat uit een kern van kurk en latex, tussen twee lagen jute en een voering van suède.

Zacht voetbed: Birkenstock heeft twee verschillende voetbedden die het gebruikt voor zijn assortiment schoenen. Het zachte voetbed bestaat uit alle vier de lagen van het originele voetbed met een extra laag schuimvulling net onder de suède voering.

Kurk: De tussenzool is gemaakt van natuurlijke kurk die de drager steun en comfort geeft en zich vormt naar de voeten van de drager.

Schapenvacht: Naast voetbedopties maakt Birkenstock ook seizoensschoenen met een warme voering van omgekeerd lam, dat wordt gemaakt van wol van schaapscheerling.

EVA: Dit is een lichte, vormbare en waterafstotende kunststof, die staat voor Ethyleen Vinyl Acetaat. Birkenstock maakt een reeks van haar klassieke schoenen in EVA, waardoor ze ideaal zijn voor het strand of het zwembad.

Essentials: De Essentials collectie bestaat uit de meest populaire schoenen van Birkenstock.

1774: Deze collectie is de merkgebonden stap van Birkenstock in de luxe ruimte. Hier werkt Birkenstock samen met ontwerpers als Rick Owens, Valentino en Stüssy om producten in beperkte oplage uit te brengen.