Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Mediation in Den Helder

Heeft u behoefte aan mediation in Den Helder? Men hoopt er nooit gebruik van te hoeven maken maar helaas komt het steeds vaker voor dat het wel nodig is. Een incassobureau of advocaat inschakelen is vaak duur. Daarom is mediation een betaalbare oplossing waarbij de relatie van de twee partijen centraal staat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wanneer u door een echtscheiding gaat of wanneer er een ander conflict op persoonlijk of zakelijk vlak ontstaat. Vaak wil men graag de relatie tussen de twee partijen niet beschadigen. Een mediator inschakelen is daarom vaak verstandig in dit geval.

Waarom mediation in Den Helder?

Nu vraagt u zich misschien af waarom u moet kiezen voor mediation in Den Helder. Iedereen komt een keer in aanraking met een conflict. Of dat nou in de familie is op de werkvloer – het is onvermijdelijk. In de meeste gevallen kunnen mensen dit conflict bespreekbaar maken maar in sommige gevallen lukt dit niet om welke reden dan ook. Een mediator is een tussenpersoon die neutraal blijft tijdens een conflict tussen twee partijen. Het is de bedoeling dat een mediator begeleiding biedt bij het vinden van een oplossing. Hierbij is het belangrijk om te weten dat de twee partijen zélf tot een oplossing moeten komen. De mediator is én blijft onafhankelijk. Trust Mediation Den Helder helpt u graag op een professionele manier bij het vinden van deze oplossing(en). De mediators zijn opgeleid om naar uw verhaal te luisteren en alles wat wordt verteld is geheel vertrouwelijk.

De voordelen van een mediator

Als u een mediator inschakelt, kunt u rekenen op vele voordelen. Allereerst is een mediator simpelweg een stuk goedkoper wanneer u een rechtszaak begint of wanneer het om financiën gaat, een incassobureau inschakelt. Bovendien is een mediator ook beter als het gaat om de relatie tussen twee partijen. Een rechtszaak kost niet alleen financieel veel maar vraagt ook vaak emotioneel veel van een mens. Bij mediation proberen we de band tussen twee partijen te behouden in plaats van te beschadigen. Het is de bedoeling dat men naar elkaar toe komt en samen tot een oplossing komt in plaats van dat twee partijen tegenover elkaar staan en er maar één ‘wint’.