Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Een geschaafde knie hoort erbij

De kindertijd is belangrijk voor de algemene ontwikkeling van jouw kind. Veel van de ervaringen die hij of zij hier opdoet, zijn bepalend voor hoe het kind zich zal voelen of op bepaalde dingen zal reageren op een latere leeftijd. Daarom is het belangrijk voor een kind dat hij of zij zich zorgeloos kan ontwikkelen: met vriendjes en vriendinnetjes kan spelen, buiten kan ravotten en al doende veel kan leren.

Maar omdat kinderen nog kinderen zijn, staan ze lang niet altijd stil bij de mogelijke gevaren. En hoewel jouw kind misschien zorgeloos aan het spelen is, maak jij je hierom juist alleen maar extra veel zorgen: uitkijken bij het oversteken, het meegaan met onbekenden en het uit een klimmenrek vallen zijn waarschijnlijk slechts een paar van de mogelijkheden waar je je constant mee bezighoud.

Gelukkig biedt goed praten met je kind in veel gevallen de oplossing. Door het kind te wijzen op eventuele gevaren bij oversteken en het samen te oefenen kan je er van uit gaan dat hij of zij zelf ook goed zal uitkijken bij het oversteken. Gelukkig gebeurd het ook zelden dan een vreemde aan je kind zal vragen of hij of zij mee wilt gaan en je kan deze kans minimaliseren door ook hier te praten over de gevaren en waarom ze het niet moeten doen.

Helaas kan je niet voorkomen dat een kind wel eens zal vallen, maar iets ergers dan geschaafde knie komt gelukkig bijna nooit voor, en deze horen er nu eenmaal bij! Wel kan je zorgen dat je kind geen infecties oploopt en de wond goed kan genezen door te zorgen voor een kinderverbanddoos die te verkrijgen is bij schoens-safety.nl.

Zo kan niet alleen jouw kind, maar jijzelf ook zorgeloos genieten van de kindertijd, want voordat je het weet, zijn ze volwassen!

https://www.schoens-safety.nl/