Image on a mirror
Image default
Aanbiedingen

Stage bij relatietherapeut?

Vorige week heb ik stage gelopen bij relatietherapie Quint. Ik moest een week lang mijn maatschappelijke stage houden. In dit blogje leg ik graag uit hoe ik op dit bedrijf ben gekomen en hoe mijn stageweek was.

Relatietherapie zoeken

Hoe ben ik gekomen op relatietherapie? Hier vertel ik zometeen meer over. Eerst kregen wij op de middelbare school waar ik zit, uitleg over de maatschappelijke stage. Dit dient dus een week te duren. Het doel is om te ervaren hoe het is om te werken, om samen te werken en om zelfstandig te werken. Wij werden vrijgelaten in de keuze voor waar we onze stage wilden gaan houden. Omdat ik sociaal heel erg belangrijk vind, en daar ook mijn interesse ligt, heb ik ervoor gekozen om een bepaalde therapie op te zoeken. Het lijkt mij interessant om mensen verder te helpen, daar waar zij blijven hangen.

Bijvoorbeeld bij een relatietherapeut! Maar waar vind ik die? En zit er hier in Elst wel eentje, of in de buurt?

Googelen op relatietherapie

Daarom ben ik gaan Googelen op relatietherapie. Al gauw vond ik Quint Relatietherapie. Alleen moet zij dan ook wel interesse hebben in een maatschappelijke stage van mij. Om daarachter te komen, besloot ik om te bellen naar haar. Een vriendelijk klinkende vrouw nam op en ik vertelde nog eens in vogelvlucht bovenstaand verhaal. En zij had hier wel degelijk interesse in! Ze gaf aan dat zij het erg leuk vind dat ik dit op mijn leeftijd al erg interessant vind. Daarom mocht ik dan ook een weekje stage komen lopen!

Ik vond de week heel erg interessant en zeer leerzaam. Bij een aantal gesprekken mocht ik ook bij zitten en aanhoren hoe Quint Relatietherapie haar cliënt helpt. Heel erg boeiend en ik hoop dat ik hier in de toekomst ook mee aan de slag kan gaan!