Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

4 dingen die je zult missen op vakantie

Op den duur zal iedereen weleens toe zijn aan vakantie: een reis naar griekenland, een spanje vakantie of een trip naar Milaan. Een ligbedje aan het strand waar je met een hapje en drankje zorgeloos kunt genieten van de zon, wie wilt dat nou niet? Hoe langer de vakantie, hoe beter! Hoewel het verblijven in een ander land spannend, interessant, maar vooral leuk is, zul je langzamerhand toch dingen missen.

Naar mijn mening kan een vakantie positief werken op de dankbaarheid van de mens. Bij terugkomst zul men zich bewuster zijn van de dingen die Nederland biedt. Dit kunnen locaties, activiteiten, maar ook simpelweg de mensen zijn. Dit zijn de dingen die vakantiegangers op termijn het meest missen!

Familie / Vrienden

Je ouders die iedere ochtend een kopje koffie voor je klaarzetten, je beste vriendin die altijd langskomt wanneer ze een date heeft gehad of het buurmeisje dat iedere middag vraagt of je mee komt voetballen. Het zijn kleine dingen die op termijn erg normaal zijn voor je.

Door tijdelijk op vakantie te gaan, zul je voor een periode afstand nemen van deze rituelen. Al snel zul je erachter komen hoeveel waarde je hecht aan die tradities en de mensen. Een lange vakantie kan enorm leuk zijn, maar soms ook weleens lastig.

Nederlandse pot

In Nederland zullen we allen onze eigen favorieten hebben op het gebied van eten. De knakworstjes van een specifiek merk, de stamppot van oma of die lekkere frituursnack van de cafetaria om de hoek. Op vakantie kun je niet verwachten dat diezelfde cafetaria daar gevestigd is. Gedurende de vakantie zul je afstand moeten nemen van deze favorieten.

Vertrouwde plekjes

Niet enkel op het gebied van eten, maar ook bepaalde locaties kunnen erg waardevol zijn. Bij de Albert Heijn weet je inmiddels exact waar ieder product staat en in de Douglas kun je direct op je favoriete merken aflopen. In het buitenland zal een bezoek aan de supermarkt opeens een stuk langer duren: men is het bekend met de indeling en zal zich tijdelijk moeten aanpassen. Uiteraard geld dit niet enkel voor winkels, maar ook dat ene park waar je altijd een boek leest of dat café met die lekkere koffie.

Fietsen

Ondanks we ons soms mateloos irriteren aan de moeite die gaan moet worden om het voertuig vooruit te krijgen, blijken we toch waarde te hechten aan de fiets. Bij het afleggen van kleine afstanden zullen Nederlanders al snel de fiets pakken. In het buitenland zul je je moeten neerleggen bij een wandeling of een prijzige taxi.

http://vakantiearena.nl