Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Het organiseren van een succesvol bedrijfsfeest

Ieder bedrijf heeft weleens een bedrijfsfeest. Door een succesvol bedrijfsfeest neer te zetten, kunnen de banden van klanten, medewerkers en verdere relaties sterk versterken. Daarnaast is het feest ook een mooie gelegenheid om nieuwe producten of diensten in te luiden. In veel gevallen streeft een bedrijfsfeest naar plezier en gezelligheid, maar ook serieuzere aspecten kunnen mogelijk zijn, zoals de aanwezigen informeren of trainen.

Om een succesvol bedrijfsfeest neer te zetten, zullen er veel beslissingen gemaakt moeten worden. De organisatie vergt veel tijd, waardoor het van belang is om het feest tijdig voor te bereiden. Op die manier zul je stressvolle periodes vermijden en verstandige keuzes maken. Hieronder staan de stappen voor het verzorgen van een mooi bedrijfsfeest opgesomd.

Bepalen van doel, budget en planning

Denk goed na over de reden waarom je het bedrijfsfeest organiseert. Je doelstelling is namelijk een belangrijk uitgangspunt bij alle beslissingen die je gaat maken. Gaat het bijvoorbeeld om het vergroten van het teamgevoel en de samenwerking tussen medewerkers? Streef je een bepaald imago bij je klanten na? Of valt er iets speciaals, zoals een jubileum of een bedrijfsresultaat, te vieren? Vanuit je doel kun je een bijpassend thema kiezen en je budget bepalen. Stel een projectgroep samen die verantwoordelijk is voor de organisatie van je feest, kies een datum en maak een planning voor de voorbereiding. Bij het selecteren van een datum is het slim rekening te houden met vakanties, feestdagen en reeds geplande evenementen in jouw branche. Begin op tijd, zo’n drie maanden van tevoren, met het maken van een opzet en planning. Dit voorkomt onnodige stress en teleurstellingen. Zorg ook dat je voor de dag van het feest zelf een helder draaiboek hebt.

Bepalen van thema

Door het feest een bepaald thema te geven, zal de vormgeving direct bepaald zijn. Aan de hand vna het thema kunnen onder meer de uitnodigingen, het eten, de muziek en de decoratie verzorgd worden. Belangrijke aandachtspunten om het thema te realiseren zijn onder meer de uitstraling van de entree, de bar en de tafels. Om het feest een wow-factor te geven, kun je kiezen voor een bijzondere ontvangst, een leuke act of een gezellige dj huren.

Bepalen van locatie

Ook de locatie kan van groot belang zijn voor het succes van het feest. Hierbij zullen de bereikbaarheid, parkeergelegenheid en technische faciliteiten belangrijk zijn. Maak van tevoren een lijst met zaken die jij wenst, zoals een dansvloer, podium of geluidsinstallatie. Indien het feest buiten plaatsvindt, spelen ook de weersomstandigheden een grote rol. Het plaatsen van partytenten zullen dienen als beschutting tegen de wind, de zon of regenbui. Wellicht duurt het bedrijfsfeest tot in de late uurtjes duurt. Dan is het raadzaam om rekening te houden met overnachtingsmogelijkheden in de buurt.

http://artisticproductions.nl