Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Confronterende situaties in de zorg

De zorg is een dynamische sector, want geen enkele zorgbehoevende is hetzelfde. Waar de één niet langer zelfstandig kan wonen door fysieke klachten, is het voor de ander verstandiger om in een verzorgingstehuis te gaan wonen wegens ouderdomsdementie. Op die manier kom je in de zorg mensen van allerlei leeftijden en genders tegen, die allemaal gemeen hebben dat ze behoefte hebben aan zorg. Hoewel het zorgpersoneel in veel gevallen raad weet in specifieke situaties en kan genieten van de verscheidenheid aan bewoners, komt het ook voor dat zorgmedewerkers geconfronteerd worden met agressie bij dementie of ongewenste intimiteiten in de zorg. Hoe ga je met deze situaties om en op welke manier reageer je op het gedrag van de persoon in kwestie? Met de training van Zelf Sterk werk je aan deze vaardigheden en leer je hoe je in vergelijkbare situaties kan handelen.

Trainingen op maat door Zelf Sterk

Confronterende situaties in de zorg zijn moeilijk om mee om te gaan, waardoor het des te belangrijker is om hierin getraind te worden. In welke situaties is een harde aanpak namelijk noodzakelijk en wanneer vereist de situatie een zachtere ingreep? Hoe zorg je voor veiligheid in scenario’s waarin geweld en agressie aan te pas komen? Wanneer je als zorgpersoneel deze situaties bespreekbaar maakt in de training van Zelf Sterk en om leert gaan welke manier van handelen geschikt is en welke niet, creëer je een veilige situatie voor jezelf en de persoon in kwestie. Zelfvertrouwen in deze onzekere gebeurtenis is een sleutelwoord, waaraan gewerkt wordt in de training, wat hopelijk ook voortgezet wordt in de dagelijkse werkzaamheden.

Aan de slag

Zou jij graag een training willen aanbieden aan jouw zorgpersoneel, aangeboden door Zelf Sterk? Neem dan vooral een kijkje op de website van Zelf Sterk voor meer informatie over de diverse trainingen.

https://www.zelfsterk.nl/