Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Dagje pennen in het westland

Voor veel vissers staat het westland bekend om de vele giebels die er rond zwemmen. Een soort kruiskarper, die een leuke sport kan geven op licht materiaal. Ook zwemmen er veel langgerekte polderschubs, brasem en andere witvis. Het is een heel goed bezet stuk water. Gelukkig zijn er hier nog natuurlijke troebele sloten, die door veel vissen gewaardeerd worden. In de randgemeenten lijken ze liever glashelder water te hebben met waterplanten. Als je in dit water kijkt ziet het er vaak doods uit. Na enkele jaren is het helemaal dichtgegroeid en is de waterdoorstroming en laat vissen eigenlijk niet meer mogelijk, hoezo natuurlijk?

Zeker de aalscholvers zijn gek op deze heldere wateren. De aasvis heeft met deze slimme vogel eigenlijk geen goede uitweg en wordt simpelweg weggevreten. Dit blijkt ook uit opvissingen door Sportvisserij Nederland. Helaas heeft Brussel voor ons bedacht dat het water helder moet zijn onder het mom van KRW (Kader Richtlijn Water)…

Westland is dan ook een leuke afwisseling tussen al die dood uitziende sloten. Je kan hier veel actie verwachten en ook de snoekstand is er goed te noemen. Zorg dus altijd voor wat kunstaas in de viskoffer. Met enkele snelle worpen op een verdachte plek kan je een leuke verrassing treffen.

Met wat wit brood, mais uit blik kom je verder goed uit te voeten. Aangezien het Westland veelal bestaat uit kleinere poldersloten met soms wat bredere delen is het op afstand vissen eigenlijk niet nodig. Tenzij je uiteraard graag in de nacht door vist op karper. Ook dan hoef je geen speciaal gevulde tacklebox mee te nemen. Door de grote hoeveelheid vis, is er snel voedselnijd te creëren, waardoor de vis niet zo schuw is. Een simpele onderlijn werkt dan prima om de karper of giebel te haken. Als alternatief kan je ook denken aan de method feeder. Het aanleggen van een simpele voerstek kunnen zeer succesvol zijn. Gedurende de dag zal je steeds vaker beet krijgen.  

 

https://www.sportvisgigant.nl/