Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Dateplanet: Hoe betrouwbaar is het?

Mensen gaan steeds vaker via het internet op zoek naar hun nieuwe liefde. Dit is niet zo gek, want het internet geeft jou de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen, zonder dat je hiervoor op iemand af hoeft te stappen. Een van de opties om jouw toekomstige partner te leren kennen is Dateplanet. Deze website is eenvoudig in gebruik, maar is het ook transparant genoeg als je een betaald account aanmaakt? Door middel van een aantal tips kun je bepalen of je met nepprofielen te maken hebt en dus of je jouw geld goed besteedt. 

Geen automatische verlenging

Bij Dateplanet is het, wanneer je gebruik wilt maken van alle functies en onbeperkt berichten wilt versturen, van belang dat je een betaald profiel aanmaakt. Dit is een VIP-abonnement, welke niet automatisch verlengd wordt. Na de aangegeven tijd zit je dus nergens meer aan vast. Dit wordt door veel mensen als een pluspunt gezien. Terwijl andere datingsites jouw abonnement automatisch verlengen, hoef je er bij deze dus niet aan te denken om het account stop te zetten. Het kan je veel geld schelen, terwijl je toch gebruik kunt maken van de website om nieuwe contacten te leggen. 

Geef een gebruiker instructies

Ook kun je bij Dateplanet eenvoudig bekijken of een profiel echt is. Het is immers niet altijd makkelijk te herkennen of iemand de waarheid spreekt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om iemand een foto te laten sturen met een bepaalde instructie. Nepprofielen kunnen deze instructies niet zomaar uitvoeren, waardoor je al gauw weet of het echt of nep is. Daarnaast weet je direct of de foto die gebruikt wordt ook echt bij de persoon hoort, of dat deze van een andere website gehaald zou kunnen zijn. Wellicht dat iemand er totaal anders uitziet dan in eerste instantie lijkt, waardoor je er ook niet mee door gaat. 

Bekijk de afbeeldingen op echtheid

Ook kun je met slechts een enkele website erachter komen of de foto echt is. Google heeft namelijk een geïntegreerde afbeeldingenzoeker. Bij deze functie kun je de URL van de afbeelding erin plakken, waarna de website op zoek gaat naar andere bronnen waar de afbeelding gebruikt is. Zo zie je al snel of deze op bijvoorbeeld een Indonesische website staat, waarna je kunt concluderen dat het profiel van een daadwerkelijk persoon is of juist weer van een nepgebruiker die jou alleen extra wil laten betalen. Gelukkig kun je bij Dateplanet een totaalpakket aanschaffen in plaats van per bericht betalen, waardoor je hier al minder bang voor hoeft te zijn. 

Ervaringen van anderen belangrijk

Als je de ervaringen van andere wilt weten, dan kun je ook bij NederlandReview terecht. Hier plaatsen gebruikers regelmatig hun ervaringen op het gebied van Dateplanet. Zo kun je zien hoe ze te werk zijn gegaan, of ze succes hebben gehad en in hoeverre de website betrouwbaar is in gebruik. Ook kun je hier de ervaringen van verschillende websites naast elkaar leggen, waardoor je voor jezelf kunt bepalen of deze bij jou past of je toch uitwijkt naar een andere website om jouw nieuwe liefde te vinden.