Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

De veranderende petten markt

Iedere vrienden groep heeft er wel één, die ene jonge of dame die altijd met een pet op rond loopt. Hoewel het eerder toch wel meer een mannen accessoir was, is het tegenwoordig ook onder de vrouwen populair. Je hoeft petten niet je alleen meer te dragen omdat je lui bent en geen zin hebt om je haar te doen. De trend rondom de petten is in volle verandering en steeds meer mensen zien petten als een onderdeel van hun outfit. Hierdoor wordt de markt steeds groter. Doordat de markt steeds groter wordt gaan we ook steeds meer bijzondere uitvoeringen van de pet zien.

Je ziet dat een heleboel influencers deze trend op hun eigen manier aanpakken en er ook hun eigen creatieve draai aan geven. Zo worden petten niet alleen meer boven jeans en een shirt gedragen. Sommige vrouwen durven het al aan om caps te dragen boven een jurk. De consument is ook steeds kritischer over de pet. Het wordt steeds meer gekocht zoals andere kledingstukken. Er wordt echt gepast, meerdere modellen in verschillende maten. Net als bij t-shirts en broeken zit er namelijk per model en merk verschil in of hij wel of niet past.

Er is dus echt een verschuiving van de gebruiksintensiteit en het doel van de pet. Vroeger werden petten echt alleen gedragen voor het resultaat. Minder gezicht in je zon en je gezicht of nek beschermen tegen verbranden. Een pet werd toen gedragen door tennissers en golfers zodat de zon hun niet kon storen. Hier wordt de pet nog steeds voor gebruikt, maar dit begint zo langzamerhand een niche markt te worden voor de producenten van petten. De markt veranderd onder andere doordat de manier van distribueren veranderd. We kopen petten steeds meer online. Hierdoor wordt de markt ook een stuk groter. We worden makkelijker geconfronteerd met andere subculturen en kunnen hierdoor makkelijker overstappen.

https://www.snapbacks.nl/