Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Een reorganisatie, wat nu?

Reorganisaties, niemand houd er van maar toch komen ze met enige regelmaat voor, veel bedrijven ontkomen nu eenmaal niet aan de harde realiteit en dat betekent dat er om verschillende redenen een reorganisatie aangekondigd moet worden. Of dit nu is vanwege tegenvallende resultaten, een veranderende markt of omdat de kwaliteit verbetert dient te worden maakt niet uit, het is nu eenmaal altijd een ingrijpende situatie, zeker ook voor de werknemer. Lees hier meer over hoe dit in zijn werking gaat. 

De werknemer leeft namelijk gedurende de reorganisatie in een tijd van onzekerheid. Het kan immers zo maar gebeuren dat je collega’s moeten vertrekken, dat de organisatie op de schop gaat en je plotsklap elders dient te gaan werken of dat je plotsklaps een andere functie aangewezen krijgt. In het ergste geval kan je bovendien je baan kwijtraken. Alleen de gedachte daaraan geeft veel mensen al een onaangenaam gevoel, laat staan als de kans realistisch is dat je binnen een afzienbare tijd misschien echt op straat staat.

Gelukkig heb je als werknemer ook rechten en zijn er veel mogelijkheden om hier mee om te gaan. Zodra je weet dat je je functie niet kunt voortzetten bij de organisatie en je ontslagen wordt heb je bijvoorbeeld recht op een transitievergoeding die je kunt inzetten om zo snel mogelijk ander werk te vinden zodat je niet te lang in een onzekere situatie verkeert. Het inschakelen van een outplacement bureau is in de meeste gevallen de beste keuze. Een outplacement bureau begeleid jou bij het vinden van nieuw werk. Hierdoor vergroot je je kansen op een nieuwe baan, leer je netwerken en krijg je praktische tips mee. Bovendien kan je de transitievergoeding ook inzetten om je te laten omscholen of juist bijscholen, zodat je je kansen weer verder vergroot. Carrièrepoort kan u hierbij helpen.

De tip is om vooral niet te lang te wachten, want hoe langer je werkeloos bent, hoe minder aantrekkelijk je bent voor werkgevers.

https://carrierepoort.nl/