Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

GEBAKKEN DIKFORMAAT

GEBAKKEN DIKFORMAAT

 

Sierbestrating is bijzonder geschikt om uw tuin aan te passen aan uw persoonlijke wensen en smaak. Gebakken dikformaat is daarbij een klassieker. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en hoogtes en combineren goed met andere bestratingsmaterialen. Wilt u echt iets bijzonders, kies dan voor een combinatie met siergrind, natuursteen en/of (keramische) tegels. Bricks and Stones adviseert u graag over de verschillende mogelijkheden.

 

Gebakken dikformaat, ook wel 7 duimers of dikformaten genoemd, zijn uitstekend geschikt voor een oprit, terras of pad in uw tuin. Het wat robuustere uiterlijk van een dikformaat (lengte x breedte = 20 x 6,5 cm) geeft een sfeer die goed past bij middelgrote ruimtes. 

 

Legpatronen

Gebakken dikformaat leent zich heel goed voor verschillende legpatronen, zoals elleboogverband, halfsteens verband, keper- of visgraatmotief, cirkelpatronen, etc. Deze patronen kunnen op een speelse manier gecombineerd worden waarbij ook meerdere kleuren te gebruiken zijn.

 

Bezanding en trommelen

Dikformaat klinkers kunnen bezand of onbezand en al dan niet getrommeld zijn. Bezande dikformaten zijn wat ruwer door het laagje zand wat op de klei van een dikformaat is aangebracht om de klinker uit de mal te kunnen lossen. Bij onbezande dikformaten wordt voordat ze de oven in gaan het laagje zand met water weggestreken zodat er een glad uiterlijk ontstaat. Gebakken dikformaat komt ongetrommeld uit de oven. Ze kan vervolgens worden getrommeld waardoor de klinker een meer authentieke uitstraling krijgt.

 

Hoogte

Een laatste onderscheid in gebakken dikformaten is de hoogte. Voor een oprit is de minimale hoogte 6,5 cm. Voor zware verkeersbelasting adviseren wij een dikformaat van minimaal 8,5 cm hoog.

 

Fabrikaten

Bricks and Stones levert gebakken dikformaten van de volgende fabrikanten en importeurs: Wienerberger Bylandt Vandersanden Huwa Vandersanden Clayville Michel Oprey 

Daarnaast hebben wij altijd een ruime keuze aanbiedingen in gebakken dikformaat.

 Inspiratie

Gebakken klinkers kunnen heel goed gecombineerd worden met siergrind of tegels. Laat u inspireren en creëer samen met Bricks and Stones uit Buinen uw eigen originele bestratingsontwerp.

https://www.bricksandstones.nl/