Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Het regelen van de uitvaart

Het is erg vervelend als er een dierbare overleden is en je daarom een uitvaart moet gaan regelen. Hierna zijn er veel verschillende dingen die er op je af komen en niet allemaal even gemakkelijk zullen zijn. De meeste dingen rondom de uitvaart moet je zelf regelen en een uitvaartorganisatie kan je helpen met het regelen en begeleiden van de uitvaart. Een uitvaartorganisatie kan je in contact brengen met een uitvaartondenemer. De uitvaartondernemer kan je helpen met het aanleveren van een checklist om de uitvaart goed te kunnen regelen en hierdoor wordt het een stuk gemakkelijker gemaakt. 

Na het overlijden

Het is na het overlijden van de diebare erg belangrijk dat er genoeg tijd wordt genomen om alles op een rijtje te krijgen. Neem vooral in de eerste uren de tijd om de emoties een beetje op een rijtje te krijgen en te bekijken hoe jij je nou precies voelt. Het is namelijk niet meteen nodig om dingen te regelen dit kan na een aantal uur ook nog wel. Wanneer je er klaar voor bent kun je de andere nabestaanden over het overlijden van de des betreffende persoon. De uitvaart mag toch niet eerder dan 36 uur na het overlijden van de overledene plaatsvinden. 

Hulp inschakelen 

Er is veel werk bij het regelen van een uitvaart en in combinatie met de emotionele rollercoaster waar je in zit kan dit niet altijd goed gaan. Er zijn daarom verschillende uitvaartorganisaties die je kunnen ondersteunen tijdens deze moeilijke periode. Kijk op het internet naar een geschikte en neem contact met ze op.