Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Hooggevoelig

Iemand die hoogsensitief is, is vaak in strijd met zichzelf. Je voelt je niet zoals je doet lijken aan je omgeving. Iedereen ervaart natuurlijk wel eens druk op zichzelf, maar wanneer dit soort situaties blijven opstapelen, zou je last kunnen krijgen van hooggevoeligheid. Het is belangrijk om met anderen erover te praten als je ergens mee zit. Iedereen heeft wel eens zo iets dergelijks meegemaakt en door er samen over te praten weet je hoe je er mee om moet gaan en dat je er niet alleen voor staat.

Hsp kenmerken zijn dat je je heel bewust bent van je denken, voelen en handelen wat je een uitgeput gevoel kan geven. Veel mensen hebben wel eens tegen gezegd dat je anders bent, maar je hebt nooit geweten wat je hier nou precies mee moet. Ook trek je je veel aan van een situatie van iemand anders.

Wanneer u denkt dat u hoogsensitief bent is het belangrijk om te beseffen dat u hier zelf mee aan de slag moet. Niemand anders kan het voor je oplossen. Probeer er dus in eerste instantie met mensen om u heen mee te praten. Meestal lucht het al heel erg op wanneer het met iemand gedeeld heeft. Als dit nog niet voldoende heeft geholpen is het ook mogelijk om deskundige hulp te vragen.

Als je er niet zeker van bent dat je hoogsensitief bent of geen behoefte hebt aan een lange behandeling, is het ook een one session coaching mogelijk. Dit is een goede optie wanneer je ervan af wilt komen, maar het zelf keer op keer niet lukt. Bij deze coaching krijg je tips over omgaan met hsp. De coach is zelf ook hoogsensitief waardoor hij of zij de situatie volkomen begrijpt omdat hij of zij hetzelfde heeft meegemaakt. Je krijgt het duwtje in de rug wat je nodig had om er weer vol tegenaan te kunnen.

http://onesessioncoaching.nl