Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Huis beveiligen tijdens vakantie

Het is natuurlijk heerlijk om op vakantie te gaan. Even er tussen uit en genieten van een moment van rust. Even geen gedoe met werk en de dagelijkse beslommeringen, maar gewoon genieten van op reis zijn. Of je nu een weekje weg gaat of meerdere weken van plan bent weg te blijven, het is altijd belangrijk om na te denken over het gevaar van inbraak.

Helaas wordt er vaak ingebroken in huizen en dit gebeurt vooral heel vaak wanneer de bewoners op vakantie zijn. Dat maakt de inbraak natuurlijk een stuk makkelijker, want dan hoeven de inbrekers geen rekening te houden met wanneer je thuiskomt, want ze weten dat je voorlopig nog niet thuis zal komen. In dit artikel lees je een aantal tips om je huis goed te beveiligen tijdens je vakantie.

Als je gaat kamperen met een caravan, is het natuurlijk handig om je caravan voor je huis te zetten en zo alle spullen erin te leggen. Heel praktisch, maar niet zo veilig, want zo is het wel heel makkelijk voor inbrekers om te weten dat je weg gaat. Zorg dat je de caravan iets verder weg zet en loop zo min mogelijk heen en weer.

Ook tijdens de vakantie is het belangrijk dat je huis eruit ziet alsof er nog mensen zijn. Een makkelijke truc hiervoor is een tijdschakelaar voor je lampen. Deze zorgt ervoor dat de lichten overdag aangaan en ’s avonds rond bedtijd weer uitgaan. Wees je er wel van bewust dat inbrekers dit snel doorhebben als ze je huis meerdere dagen in de gaten houden. Daarom is het slim om te vragen of iemand een keer naar je huis wil komen tijdens de vakantie om de tijden van de tijdschakelaar aan te passen. Diegene kan ook meteen de post weghalen en andere dingen doen waardoor het bewoond lijkt.

Om je huis echt goed in de gaten te houden kun je ook nog een beveiligingscamera set ophangen rondom je huis. Camerabewaking schrikt inbrekers af en het zorgt ervoor dat jij je huis vanaf afstand in de gaten kunt houden.

https://www.onlinecamerashop.nl/