Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Huis verkopen tijdens een scheiding

Een scheiding is geen beslissing die zich hak op de tak vormt. Een scheiding zelfs is al vervelend genoeg, maar toch komen er nog veel andere zaken kijken die je naast je scheiding nog moet regelen. Het is belangrijk dat je met z’n tweeën belangrijke zaken met zo min mogelijk complexen regelt en afhandelt. Een van de zaken die je moet afhandelen is je huis verkopen. Hier komen veel vragen bij kijken, denk bijvoorbeeld aan gaan we eerst scheiden of gaan we eerst ons huis verkopen? Wij neemt de blijvende hypotheek over? Hoe werkt het uitkopen bij een scheiding? Bij deze zaken kan een goede begeleiding heel handig zijn.

Blijven wonen of te koop zetten?
Voordat je de beslissing neemt om je huis te gaan verkopen tijdens een scheiding, is het belangrijk dat je de beslissing gaat maken of jij of je ex woonachtig blijft in de woning, of dat het huis te koop gezet moet worden. Als een van de twee in het huis wil blijven wonen dan moet je de ander uitkopen. Je moet als kopende partij goed opletten of het uitkopen van je partner financieel haalbaar is en welke mogelijkheden je hierbij hebt. Als je zelf in je huis wilt blijven wonen is het ook van belang te kijken of je de hypoheek moet verlagen of verhogen. Alles heeft voor-en-nadelen, het belangrijkste is om je goed te laten adviseren door deskundige op het gebied van het verkopen van je huis.

Een manier van verkoop regelen
Heb je geen zin in veel gedoe en in een makelaar? Dan kan je na je scheiding ook zelf huis verkopen. Je kan dit doen door contact op te nemen met Zelfwoonhuisverkopen. Na het contact plan je een afspraak in en vertel jij tijdens die afspraak wat voor jou de meest ideale optie is met het verkopen van je huis. Er wordt ook geadviseerd over hoe jij je huis zo snel mogelijk en tegen een redelijk prijs kunt verkopen. Dit kan een hoop gedoe schelen. Je hebt namelijk nog heel veel zaken te regelen tijdens een scheiding.

http://economy.nl