Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Linux versus Windows

Op de computer markt zijn meerdere operation systems. De meeste mensen zijn bekend met Windows en Macintosh. Er is echter ook nog een andere operation system die gratis en open-source is genaamd Linux. Veel bedrijven gebruiken Linux als OS, maar ook consumenten gebruik Linux vol op. En nu vraag je misschien af wie dan? Ik durf te wedden dat iets in jouw huis op Linux draait. Als je daarnaast een mobiele telefoon met Android hebt, dan gebruik je ook Linux. Android is namelijk gebouwd op Linux. Omdat je niet zoveel af weet van Linux gaan wij in deze blog de verschillen tussen Windows en Linux computer vertellen.

Linux is begonnen met het besturingssysteem UNIX. Het systeem werd vrijgegeven in 1971. Het werd daarnaast herschreven van assembleertaal naar programmeertaal C. De rede waarom UNIX open-source werd kwam door een rechtszaak met AT&T. Door een juridische probleem moest UNIX haar broncode openstellen. Een aantal jaar later werd er de Linux Kernel geschreven waardoor er een nieuw project geboren was

Nu je wat meer weet van Linux laptop is het tijd om beide besturingssystemen met elkaar te vergelijken. Hieronder hebben wij een lijst geschreven met de verschillen:

  • Om te beginnen is Linux kosteloos. Het besturingssysteem is gratis te gebruiken. Voor Windows moet je per licentie betalen op elke laptop/computer waar je Windows wilt installeren.
  • Linux is veel stabieler dan Windows. Je kan Linux maanden draaien zonder dat het systeem zich hoeft te herstarten. Daarom wordt Linux namelijk ook gebruikt voor servers omdat deze dan nooit offline hoeven te gaan.
  • De software die Windows op haar besturingssystemen gebruikt zoals Word en Excel, zijn ook terug te vinden op Linux, maar dan zelfs gratis. Je hoeft bij Linux niet te betalen voor de software.
  • Linux is open-source, wat betekent dat je de software kan aanpassen naar je eigen wil. Windows is dit niet mogelijk
https://laptopzelfsamenstellen.nl/