Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Mesotherapie

Er wordt veel geschreven en gepraat over ouder worden en mooier maken van de (ouder wordende) huid. Niet zo gek, want er zijn vele mogelijkheden om wat te doen aan die (beginnende) rimpeltjes. Echter, omdat er zoveel mogelijkheden zijn wordt de keuze er niet makkelijker op. Koop gewoon een goede crème of ga je maar gelijk naar de cosmetisch arts voor een botox of fillers behandeling? Voor veel mensen is dat laatste een stap te ver. Dit komt onder andere door de reputatie die cosmetische ingrepen hebben. Het is toch een beetje eng om allerlei stofjes in je gezicht te spuiten, het voelt onnatuurlijk. Maar toch willen we er allemaal zo goed mogelijk uitzien. En we weten allemaal dat je met alleen een potje goede zalf niet heel veel resultaat zal boeken.

Een mooie, relatief nieuwe behandelmethode is mesotherapie. Hoewel het al in de jaren ’50 is ontwikkeld door een Franse arts, is het nog niet zo heel lang beschikbaar in Nederland. Deze methode is gebaseerd op het toedienen van werkzame stoffen op de plekken waar ze nodig zijn. Dit gebeurt met een hele dunne injectienaald of met een apparaat. De werkzame stoffen (o.a. enzymen, aminozuren, vitaminen en mineralen) worden ingespoten in de middelste laag van de huid, het mesoderm. Door het inbrengen van de stoffen zal het stofwisselingsproces in de huid aanzienlijk verbeteren. Het bindweefsel wordt veerkrachtiger en ook zal het de elasticiteit van de huid ten goede komen. Vetten en andere afvalstoffen kunnen veel beter worden afgevoerd. Mesotherapie wordt toegepast op het gezicht, de hals, het decolleté en de handen.

Het wordt met name ingezet om rimpels te bestrijden en te voorkomen. De behandeling duurt niet lang, zo’n 20 minuten. Voor een optimaal resultaat moet de behandeling ongeveer vijf keer worden herhaald met een interval van drie maanden.

http://clinic63.nl