Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Technologische ontwikkeling printen

In de afgelopen tientallen jaren is de manier van printen in rap tempo veranderd. Hoe voor het jaar 2000 bijna niemand nog een printer in huis had, heeft nu bijna iedereen wel een printer. De ontwikkeling in de printsector gaan zo extreem snel dat nu ook de 3D-printer zijn opmars begint te maken in het huishouden. Hoewel de 3D-printer geen nieuwe technologie is, begint deze nieuwe techniek van printen een steeds belangrijkere rol in onze samenleving te spelen. Zo worden de printers onder andere in de gezondheidssector, maar ook in de voedingssector gebruikt. Om weer up-to-date te zijn met betrekking tot de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van printen, hebben wij een blog voor je geschreven.

Voedsel

Ja je leest het goed. Wetenschappers zijn aan het experimenteren met het printen van voedsel. Als jij dacht dat het speciaal was dat je kan printen op metaal dan ga je pas versteld staan van deze technologie. Door de razendsnelle ontwikkelen in de 3D-print sector, is het mogelijk om nu voedsel te printen. In Nederland is er zelfs al een restaurant die gebruikt maakt van deze techniek. Het restaurant Smink produceert meer dan 70 procent van hun gerechten via een 3D-printer. De printers zijn zelfs instaat om bijzondere vormen te creëren die niet gemaakt kunnen worden door de hand van een mens.

Voice Printing

Voice assisting begint langzamerhand een steeds groter rol te spelen in onze dagelijks leven. In Nederland is het geruik van voice control nog niet echt trendy, maar in landen zoals Amerika en Canada zijn de Voice Assistents niet meer weg te denken. Omdat printerfabrikanten op de hoogte zijn van de laatste trends zullen zij zeker op deze trend in spelen. Zo zal het mogelijk zijn om via voice control je boodschappenlijst uit te printen. Je zal dus geen etiket machines meer nodig hebben voor de taak.

 

 

https://coding.koenig-bauer.com/nl/