Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Tips voor boeken aantrekkelijke lastminute

Ken je dat gevoel, dat je eigenlijk niet van plan was om dit jaar op vakantie te gaan, maar toch wel erg veel zin krijgt in een weekje weg? Je bent niet de enige. Jaarlijks boeken honderdduizenden Nederlanders een vakantie op het laatste moment. En vaak kan dit nog extra voordelig ook. Hoe je dat het best kan aanpakken leggen we uit in dit artikel.

Een lastminute naar Spanje of een ander Europees land is makkelijk te boeken. Maar het boeken van de voordeligste lastminute vergt wel wat tijd en vaardigheid. Zo moet je rekening houden met een aantal factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs. De locatie en tijdstip van vertrek bijvoorbeeld. Als je het geen probleem vindt om ’s nachts en doordeweeks te vliegen kun je al behoorlijk wat geld besparen. Ook verder kijken dan Schiphol als luchthaven kan geld schelen. Het vliegen van regionale luchthavens zoals Eindhoven of Rotterdam kan goedkoper zijn, evenals buitenlandse luchthaven zoals Düsseldorf en Brussel.

Een factor waar niet veel mensen rekening mee houden, maar die wel meetelt is het boeken buiten het hoogseizoen. En dan niet alleen naar het Nederlandse hoogseizoen kijken, maar vooral naar het Duitse hoogseizoen. De vakanties vallen daar namelijk anders. Uitzoeken wanneer onze oosterburen vakantie hebben en dan boeken via de Duitse website van vakantieaanbieders kan aanzienlijk schelen in de kosten. Een last minute Spanje kan dan al veel goedkoper zijn dan op Nederlandse website van dezelfde aanbieder.

Ook kan het in sommige gevallen handig zijn om het met een andere computer of IP-adres te proberen. Er zijn namelijk gevallen bekend van mensen die een paar dagen achtereen op dezelfde aanbieding klikte en elke dag werd de aanbieding iets duurder (vanwege de interesse). Wanneer je de aanbieding dan weer vanaf een andere computer of IP-adres bekijkt was het weer een andere, vaak goedkopere prijs.

http://lastminutespanje.nl