Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Tips voor onderhoud kozijn

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van een kozijn, moet je het kozijn zo goed mogelijk onderhouden. Nu je toch niet veel te doen hebt tijdens de corona lockdown kan je beter je tijd besteden in onderhoud van je huis. In deze blog behandelen we het onderhoud van houten kozijnen. Houten kozijnen kunnen namelijk een heel leven meegaan zolang je het maar juist onderhoud. In deze blog geven we je enkele tips om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je houten kozijn.

Reinigen

Het is bij hout erg belangrijk dat je het reinigt. Het hout moet meerdere keren per jaar gereinigd worden. Door de stofdeeltjes in de lucht kan de verflaag aangetast worden waardoor de beschermende werking verminderd wordt en hout kan gaan rotten. Het schoonmaken van het hout is vrij gemakkelijk. Gebruik een middel zonder gloor of schoonmaakmiddel. Zo hoef je niet snel nieuwe kozijnen kopen.

Ventilatieopeningen

De ventilatieopeningen zorgen voor frisse lucht terwijl de ramen dicht kunnen blijven. Deze openingen kunnen snel verstopt raken met stof. Verwijder het stof regelmatig met bijvoorbeeld een stofzuiger.

Beschadigingen

Er bestaat een kans dat een deel van het kozijn beschadigd is.  Wacht niet te lang met een beschadigd kozijn en laat het direct repareren. Bij een beschadigd kozijn kan het na lange tijd schade opleveren voor het gehele kozijn. Dit kan uiteindelijk zo erg worden dat het gehele kozijn vervangen moet worden.

Jaarlijkse check

Wij raden het aan om een jaarlijkse check te laten uitvoeren door een vakmanschilder. De professional is in staat om te beoordelen of het kozijn nog juist is. De specialist checkt eventuele kale plekken, slijtage en of de verf nog van goede kwaliteit is. Als je er voor zorgt dat de kozijnen altijd netjes gecheckt blijven zou je er het meeste plezier van kunnen hebben. Geef dus wat geld uit om zeker te weten dat je kozijn in goede staat is.

https://directeenkozijn.nl/