Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Veilig op reis met de familie

Voor veel landgenoten een jaarlijks hoogtepunt; met de familie of het gezin op vakantie. Velen brengen de vakantie kamperend door. België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje. Allemaal heerlijke landen om te gaan kamperen. Een camper is dan wel ideaal, ik spreek uit eigen ervaring. Afhankelijk van de grootte van de camper kunnen er vaak 4 tot 6 mensen in slapen. Perfect dus als je met het gezin gaat. Daarnaast wordt het reizen ook veel aangenamer. Je kent het vast wel als je kinderen hebt; tijdens een lange autorit gaan ze op een gegeven moment vervelend worden. Meestal doordat ze een lange tijd achterelkaar moeten zitten, omdat het warm is of omdat ze niks te doen hebben. Juist dan is een camper de uitkomst. Het is eigenlijk een soort rijdend huis, de kinderen heb de ruimte om te bewegen, kunnen spelletjes doen aan tafel, even op bed gaan liggen met de gameboy.

’s Nachts doorrijden terwijl de kinderen liggen te slapen is ook een optie. Echter moet hier wel mee worden uitgekeken. Er moet wel aan de veiligheid gedacht worden namelijk. Als iedereen ligt te slapen, het is donker en er is voor de rest geen hond op de weg loop je het gevaar dat jezelf ook langzaam slaperig wordt. Dit resulteert jaarlijks in veel ongelukken, dus als je de slaap voelt opkomen, ga dan vooral niet doorrijden en zet de camper aan de kant. Desnoods rij je de volgende ochtend vroeg meteen weer door, maar een paar uurtjes slaap kunnen al essentieel zijn.

Nu we het toch over de veiligheid hebben, met zo’n grote camper kan het is smalle straatjes of nauwe steegjes nog weleens lastig zijn om in de gaten te houden wat er zich achter het voertuig afspeelt. In dit geval biedt een achteruitrijcamera van Van Zwitserland uitkomst.

http://vanzwitserland.nl