Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Verzekering

Orthodontie (het nemen van een beugel) wordt vanuit een basisverzekering over het algemeen niet vergoed. Het is dan ook van belang dat u een aanvullende zorgverzekering voor uw kind afsluit. De kosten van de orthodontie kunnen namelijk oplopen tot wel €3000 en anders zou dit betekenen dat u dit allemaal zelf moet betalen. En tegenwoordig krijgt toch bijna ieder kind een beugel. Let bij het kiezen van een goede zorgverzekering op alle haken en ogen omtrent orthodontie.

Ook is het belangrijk om te kiezen voor een goede orthodontist. Vraag wat rond bij andere of ze goede ervaring hebben met een orthodontist. Sommige orthodontisten laten uw kind namelijk langer een beugel dragen dan dat eigenlijk nodig is om zo meer geld te verdienen.

Soms komt het voor dat uw kind pas op late leeftijd een beugel krijgt, omdat hij of zij dan pas daadwerkelijk begint met groeien. De tanden groeien namelijk mee met het lichaam. Of het kan voorkomen dat de beugel opnieuw geplaatst moet worden wanneer de tanden weer zijn scheefgegroeid. Of de beugel moet zo lang gedragen worden dat uw kind ondertussen al 18 jaar is geworden. Daarom is het ook verstandig om te kiezen voor een verzekering waaronder ook orthodontie volwassene valt.

Als laatste is het van belang om te controleren of operaties worden vergoed door uw verzekering. Soms is het namelijk nodig voor de stand van de kaak en tanden om een kies te trekken. Of in sommige gevallen een kaakoperatie. Dit klinkt misschien een beetje overdreven, maar is wel noodzakelijk. Op lange termijn kan dit namelijk zorgen voor problemen met praten, kauwen, slikken en dergelijke. Een kaakoperatie is nodig wanneer het te lang duurt, omdat het kind niet tot nauwelijks meer groeit.

Oftewel, zorg ervoor dat u goed verzekerd bent want de kosten omtrent orthodontie kunnen hoog oplopen.

 

http://orfeokliniek.nl