Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Voor jezelf of je werknemers

Iedereen kent zijn sterkere punten en, hopelijk, kent ook zijn zwakkere punten. Sommige zijn liever heel planmatig en houden alles liever overzichtelijk. Andere werken weer liever alleen, maar zijn wel weer erg creatief.

 

Soms komen de sterke punten je tegemoet. Komt het allemaal mooi uit en ben je eigenlijk nooit gespannen. Andere hebben misschien net wat meer moeite met stress. Mensen gevoelig voor stress kunnen het beste hun werk zo min mogelijk uit stellen. Klinkt misschien ontzettend logisch, maar het is vaak best lastig. Je mist dan vooral de discipline om je te houden aan een planning.

 

Dit kun je namelijk niet goed gebruiken als het gaat om de loonberekeningen. Je hebt namelijk te maken met een enorme klus waar je ongeveer geen enkele fout mag maken. Je bent dan wel wat extra tijd kwijt om alles nog een paar keer te controleren. Je kijkt dan graag nog een keertje even naar de bruto of netto salaris en kijk je of alles wel klopt.

 

Om met dit enorme karwei goed om te gaan is het belangrijk om goed te kunnen plannen. Je wilt het niet uitstellen, omdat je andere leukere taken liever eerst doet. Je wordt dan op het laatst overspoeld met cao’s en regelingen waar je liever meer tijd voor had. Het is daarom als ondernemer verstandig om elke dag een bepaalde tijd in te plannen en aller belangrijkste, je te houden aan deze planning.

 

Als je liever niet werkt aan je discipline of planmatige kunsten dan is er ook altijd nog de optie om de salarisberekeningen uit te besteden aan specialisten. Zij doen tenslotte niks anders dan werken met bouw cao’s. Fouten worden er dus niet gemaakt. Ondertussen heb je wel altijd toegang tot alle gegevens via het internet. Als je graag wat tijd of stress wilt besparen is het een goed idee de loonberekening helemaal weg te doen.

http://www.cbbs.nl/