Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Waar je op moet letten bij het drukken van QR codes

Je ziet tegenwoordig overal QR codes op etiketten van producten en verpakkingen. Maar waar moet je als ondernemer nou op letten als je een QR code op een etiket drukt? En wat zijn de mogelijkheden van een QR code?

Eerst maar eens even het verschil tussen de QR code en de barcode benoemen. Het grootste voordeel van een QR ten opzicht van een barcode is dat je de QR code vanuit verschillende hoeken kan scannen. Een barcode kan je slechts vanuit één positie scannen, namelijk van voren. De QR code heeft drie verschillende detectievlakken, wat de code makkelijker te scannen maakt. Verder kun je QR code ook nog scannen als die beschadigd, iets wat met de barcode onmogelijk is.

Als je een QR code op het etiket wilt plaatsen moet je wel letten op het formaat van de code en het contrast met je etiket. Sommige telefoon kunnen hele kleine codes niet lezen, dus dan bereik je een deel van je doelgroep niet. Ook het contrast met je etiket is een punt van aandacht. Ten eerste moet de code natuurlijk opvallen, maar een code die niet genoeg contrast heeft met etiket is bovendien moeilijker te lezen voor telefoons. Echter is het gebruik van hele felle kleuren ook niet aan te raden.

De QR code plaatsen op het etiket kan het best met een speciaal gemaakte QR code printer. Op het etiket zelf staat meestal alleen wat algemene informatie van het product, met een QR code kun je meer dan alleen algemene info geven. Denk een kort promotiefilmpje van het product, een aanbieding extra uitlichten, specifiekere productinformatie geven of een promotie van nieuwe, gerelateerde producten die je bedrijf in de toekomst gaat aanbieden. Mogelijkheden genoeg!
Op de website kba-metronic.com is meer informatie te vinden over het printen van QR codes en verkopen ze ook kwalitatief hoogwaardige printers.

http://www.kba-metronic.com/