Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Waarom een slecht koffieapparaat slecht is voor je bedrijf

Misschien heb je deze titel gelezen en gedacht: ‘ehm, wat heeft mijn bedrijf te maken met de koffie we serveren?’. In dit artikel zal ik vertellen waarom de koffie op een kantoor belangrijker is dan je zou denken.

Het eerste punt, dat veel mensen vergeten, is dat je koffie een soort visitekaartje is. Als er klanten bij je bedrijf komen, krijgen ze als eerste koffie aangeboden. Een eerste indruk is heel belangrijk en als je koffie niet te zuipen is dan heb je veel goed te maken. Een goed begin is het halve werk, zeggen ze wel eens, dus zorg dat je met de koffie meteen een goede eerste indruk achter laat bij de klant. 

Als bedrijf is het belangrijk dat je je personeel tevreden houdt. Als het personeel niet blij is, dan kunnen ze niet optimaal hun werk uitvoeren, ook al doen ze nog zo hard hun best. De mindset moet zo positief mogelijk zijn op een kantoor. Veel mensen worden echt blij van het drinken van een goed kopje koffie, dus zorg ervoor dat ze die krijgen. Daarnaast is vieze koffie op kantoor een van de grootste ergernissen op het werk. Nederlanders klagen graag en dat zullen ze dan ook zeker doen, wat niet goed is voor de sfeer op het werk. 

Als laatste is het koffieapparaat ook een ontmoetingsplek. Je eerste reactie is misschien: ‘Ja maar ze moeten hard werken en niet staan kletsen bij het koffieapparaat’. Dat is zeker zo, maar onderschat ook niet de waarde van goede banden tussen collega’s. Dit levert veel op voor de samenwerking en zo verdien je die 5 minuutjes geklets makkelijk terug!

Overtuigd? Ga dan op onderzoek uit naar wat de beste koffie is voor jouw situatie. Tegenwoordig zie je steeds vaker koffie uit cups, van bijvoorbeeld nespresso of dolce gusto. Dit kan een goede optie zijn, omdat er verschillende smaken in zijn en er dus voor ieder wat wils is!

https://koffiecupster.nl