Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Welk instrument past bij jou?

Je wilt heel graag een instrument bespelen maar je hebt totaal geen idee wat bij je past. Viool, piano, gitaar, klarinet, drummen of ga liever je stem gebruiken. Omdat er zoveel keuze is, is het lastig om de juiste match te vinden. Met behulp van deze blog krijg je hulp bij het kiezen van een instrument.

Allereerst is het belangrijk om na te denken welke muziek je leuk vindt? Luister je naar popmuziek, klassieke muziek, jazz, R&B, Hip Hop, of rock? Zo wordt er in pop, rock, hiphop en R&B veel gezongen. Houd je van deze muziekstijlen kan je gaan zingen maar ook voor deze stijlen zijn er instrumenten nodig om de melodieën te creëren.

Veel gebruikte instrumenten in de pop- en rockmuziek zijn gitaren, keyboards en drums. Als je dus van rockmuziek houdt is een goed idee om drumles te nemen. Een instrument leren bespelen is lastig dus het is handig een cursus drummen voor beginners aan te schaffen. Zo leer je in rap tempo het instrument te bespelen en kan je in no-time je favoriete rock muziek drummen. Houdt je meer van klassieke muziek, dan kom je snel bij instrumenten zoals de viool, contrabas of klarinet en dwarsfluit. Er zitten tientallen instrumenten in een orkest. Vandaar de enorme keuze qua instrumenten.

Instrumenten kunnen namelijk erg duur zijn. Wat is je budget voor aanschaf van een instrument? Als je een klein budget hebt is het handig om voor een keyboard of een blokfluit te gaan. Als je wel een hoger budget hebt kan je natuurlijk elk instrument aanschaffen wat je wilt maar hier moet je natuurlijk wel de ruimte voor hebben in huis. Heb je een kamer vrij, dan kan je hier een drumstel plaatsen maar heb je minder ruimte kan je beter een gitaar kopen van hoge kwaliteit. Je kan bovendien tegenwoordig ook instrumenten huren als je geen plek hebt voor opslag.

https://www.onlinedrumles.nl/