Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Beginnen met een nieuwe sport

Wanneer je begint met een nieuwe sport heb je vaak een hele hoop nieuwe attributen nodig, bij sommige meer dan bij anderen. Tennis is echter een sport waarbij je slechts een paar dingen nodig heb voordat je kan beginnen met je eerste wedstrijd of training. Ik zal bespreken welke dingen je nodig hebt, en waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van jouw ideale set materialen.

Allereerst heb je natuurlijk een tennisracket nodig. Er zijn hierin veel verschillende keuzes. Zo kan je kiezen voor een groot of een klein blad, en kan de spanning van de snaren variëren tussen de verschillende rackets. Wanneer je nog niet zo gevorderd bent kan je het best kiezen voor een lage spanning en een groot blad. Door de lage spanning heb je namelijk meer controle over waar de bal heen gaat, en door het grote blad zal de kans dat je de bal raakt groter zijn. Wanneer je meer gevorderd bent kun je kiezen voor een grotere spanning op de snaren, zodat de bal harder gaat, en een kleiner blad, zodat het racket wendbaarder is.

Daarnaast heb je goede k swiss tennisschoenen nodig. Het is essentieel dat je goed investeert in een paar mooie schoenen die lekker zitten en goede ondersteuning bieden aan je voet. Met een slechte schoen loop je namelijk een groot risico op blessures en dit is het laatste wat je wil als je niet begint met een nieuwe sport. Tennisschoenen kunnen variëren in een aantal dingen. Voor de meeste dingen kun je het best advies vragen bij een verkoper, maar één ding kan je zelf van te voren bedenken. Dat is namelijk het type zool. Voor elke soort baan is een andere zool ontwikkeld. Verwacht jij dus veel op gravel te spelen, pas je keuze dan hierop aan. Er zijn ook veel allround schoenen te vinden.

Als laatste heb je een bal en een tegenstander nodig, en je kan beginnen aan je eerste potje tennis!

 

https://www.kctennis.nl/