Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

De beurs trekt bij

Na een onstuimige week wereldwijd lijkt de regen op de beurs eindelijk plaats te maken voor wat zonneschijn. Alhoewel voornamelijk de Britse banken een recordverlies hebben geleden van vele miljarden in één week tijd, lijkt de schade voor de rest van de Britse economie en de andere landen wel mee te vallen. Door de Britse prominente ‘brexiteers’ wordt dan ook vooral gesproken over door de media gecreëerde angst met als doel Engeland te ontwrichten en mensen te weerhouden van aandelen kopen.

Of dit waar is valt te bezien, maar het is wel een feit dat catastrofale gevolgen tot op heden uit lijken te blijven. Er zijn geen bedrijven omgevallen en veel van de gelede schade wordt momenteel teruggewonnen. De pond daalde bijvoorbeeld naar het laagste punt in bijna dertig jaar maar zit momenteel weer enigszins in de lift, ook al is de eenheid nog steeds minder waard dan voor de uitslag van het referendum bekend werd gemaakt.

Ook op de beurs valt de schade mee. Waar de Amsterdamse beurs afgelopen week nog rood kleurde en sommige bedrijven tot wel vijftien procent inleverde, opent de beurs momenteel weer met een bescheiden plus en blijven de overige bedrijven vrij stabiel. Geld beleggen lijkt hierdoor weer een stuk veiliger dan in de afgelopen week. Maar ook elders op de wereld gaan de beurzen weer aardig. London opende met één procent in de plus en lijkt ook langzaam te gaan herstellen, terwijl de Aziatische beurzen het minste last lijken te hebben, mede dankzij voorzorgsmaatregelen van de regeringen aldaar om de schade te beperken.

Of beleggen momenteel verstandig is lijkt lastig te voorspellen, aangezien het een prille zekerheid is die met slecht nieuws zo kan worden omgezet in een nieuw verlies. Maar mocht de markt nu aantrekken dan is er voor een degelijke belegger veel geld te winnen.

http://leerbeleggen.com/