Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

De nieuwste eettafeltrend

n veel gezinnen is het avondmaal het enige moment dat iedereen bij elkaar zit. ’s Ochtends moeten vader en moeder naar werk, en proberen ze de kinderen zo snel en voorbereid mogelijk naar school te krijgen. Voor de rest van de dag is er altijd wel iemand die ergens anders moet zijn; vergadering, bijles, trainingen… ga zo maar door. Alleen als het diner geserveerd wordt, zit iedereen bij elkaar. Hierbij worden vaak belangrijke gesprekken gevoerd. Bij zo’n belangrijk moment van de dag, wil je dan ook dat het meubilair er perfect bij past. Maar welk meubilair is dat dan eigenlijk?

Als we denken aan waar we aan zitten bij het diner, denken we vaak aan een eettafel met stoelen. De gewoonte om hieraan te eten is vele honderden jaren begonnen in de vroege middeleeuwen. Daarvoor lag men namelijk op sofa’s om te eten. Dit was vanaf de tijd van de Egyptenaren al traditie. Maar de koningen en edelmannen van de 9e eeuw deden dat anders. Zij zaten met de hele familie aan langgerekte tafels, met de belangrijkste man aan het hoofd. Zo zijn we het eigenlijk door de jaren heen blijven doen en nog steeds is het in verreweg de meeste huishoudens hoe we eten.

Maar sinds de vorige eeuw is er een nieuwe trend die opzet; de bartafel met krukken. Hier zit men wat hoger dan aan tafel, namelijk pak ’m beet op stahoogte. Voor jonge kinderen en oudere mensen is deze optie minder geschikt, maar voor alle leeftijden daartussen is het een fijne optie. Een bartafel met barkrukken geeft een wat informelere sfeer af, wat de sfeer aan tafel ten goede zal komen. En daarnaast staat het ook een stuk hipper! Dus ben je op zoek naar een nieuw statement in de inrichting van je huis, dan is dit de optie voor jou.

 

https://www.nouvez.nl/